Đoković će biti deportiran iz Australije... Nema pravo na žalbu!

 

sport_tenis_zabava_journal_lifestyle_novak-đoković_koronavirus_australija

Novak Đoković mora otići iz Australije i više nema pravo na žalbu.

 

Završena je neizvjesnost oko slučaja Novaka Đokovića (34), koji traje od 5. siječnja, i tenisač će biti deportiran iz Australije, piše Story.

 

Novak je imao saslušanje na Saveznom sudu u Melbourneu gdje je izlaganje trajalo nekoliko sati i u konačnici su suci James Allsop, Anthony Besanko i David O'Callaghan donijeli odluku. Odredili su da će Đoković biti deportiran i neće imati priliku sudjelovati na US Openu. Njihova odluka odmah stupa na snagu, a sportaš nema pravo na žalbu.

 

Inače, cijeli slučaj se temeljio na tome je li tenisač antivakser i hoće li svojim ostankom naljutiti australsku javnost koja se mora pridržavati strogih pravila oko cijepljenja. Đokovićev tim je tvrdio da on nikad nije pokazao antivakserski stav dok se s druge strane, koja je htjela deportirati tenisača, isticalo da nikada nije pokazao volju za cijepljenjem.

 

U prilog im je išlo i to što je Novak prošlog mjeseca bio među ljudima u Srbiji nakon što mu je test pokazao da je zaražen koronavirusom.

Podsjetimo, iako je ranije Đokoviću sudac Anthony Kelly odobrio vizu, ministar Alex Hawke ju je ipak odlučio odbiti, a svoju je odluku obrazložio člankom Zakona o migracijama na temelju zdravlja i dobrog reda, te je naveo da je to u javnom interesu.

 

Dok je cijela ta drama trajala, saznalo se da je tenisač dva dana nakon primitka pozitivnog rezultata PCR testa otišao dati intervju za francuski L'Equipe te se tamo bez maske fotografirao i družio s brojnim igračima kojima je dodijelio nagrade.

 

Đoković se na svom profilu javno ispričao, te je priznao da je donio krivu procjenu. U svojoj detaljnoj izjavi želio se 'ograditi od medijskih dezinformacija' i ispraviti netočne činjenice koje su bolne njegovoj obitelji. Ispričao zbog 'krive procjene' koju su njegov agent i on donijeli prilikom davanja intervjua u Beogradu. Đoković je izjavio da se osjećao primoranim naći se s reporterom iz francuskog medija.


Vaša destinacija za najnovije modne trendove, horoskop, ukusne recepte, zdraviji i ljepši život i još mnogo toga jer #MItoTAKO