Neka i zimi vaš balkon bude opuštajući kutak za ispijanje kave

 

Cijelo proljeće i ljeto, pa i dobar dio jeseni provedete na balkonu i upijate zrake sunca ili pokušavate uhvatiti barem malo svježeg zraka, ali čim dođu hladniji dani, zaboravite da taj dio vašeg stana ili kuće uopće postoji?

balkon_zimski-balkon_uredi_dom

Ovo je definitivno navika koju trebate promijeniti jer balkon u zimskim mjesecima također može biti idealno mjesto za ispijanje jutarnje kave, upijanje dragocjenih zraka sunca i odmaranje nakon napornog dana na poslu.

 

Uz nekoliko savjeta kako ga urediti, vaš balkon može dobiti ulogu kakvu zaslužuje i u hladnim mjesecima. Evo nekoliko ideja kako ga odjenuti u najbolje zimsko ruho.

                                       

1. Ne spremajte lampice

Kraći dani traže ranije paljenje rasvjete, a umjesto da lampice kojima ste ukrasili dom za vrijeme blagdana pospremite u kutiju, njima ukrasite vaš balkon. Postavite ih, primjerice, uz ogradu. Osim što će vaš balkon lijepo izgledati, lampice će vam osigurati romantičnu atmosferu kada odlučite ušuškani pod dekicom uživati u svježem zraku.

 

Općenito, rasvjeta je jako bitna tijekom zimskog razdoblja, a prostor, između ostalog, čini toplijim i ugodnijim. Ako ipak niste fan lampica tijekom cijele godine, još jedna opcija su i fenjeri.

2. Dekice

Zima znači i niske temperature, tako da izlazak na balkon nije jednostavan kao u toplijim mjesecima. Kako se ne biste smrzavali, nabavite tople dekice, koje će vam služiti za boravak na balkonu.

3. Ukrasni jastuci

Osim što će lijepo izgledati na vašem balkonskom namještaju, ukrasni jastuci također će vam pomoći da vam bude toplije.

 

4. Biljke

Iako velik dio biljaka ne podnosi najbolje zimske temperature, postoje i one koje mogu izdržati sve uvjete. Ako vam balkon nije balkon bez biljaka, nabavite primjerke otporne na minuse.

5. Topli tepih

Najveći problem kod boravka na balkonu tijekom zimskih mjeseci je već više puta spomenuta hladnoća. Još jedan detalj koji može olakšati taj problem je topli tepih, koji će boravak na balkonu učiniti još ugodnijim.


Piše: zadovoljna.hr

Vaša destinacija za najnovije modne trendove, horoskop, ukusne recepte, zdraviji i ljepši život i još mnogo toga jer #MItoTAKO