Kako odabrati oblik obrva koje će najbolje pristajati uz vaš oblik lica

 

OBLIK-OBRVA_OBRVE_OBLIK-LICA_ljepota_journal

Era tankih obrva odavno je završila, a guste obrve već godinama ne silaze s trona. Ako ste umirovili pincetu na neko vrijeme, savršeno je razdoblje da pronađete obliko obrva koji laska vašem obliku lica. Baš poput frizure, određeni oblik bolje pristaje određenim crtama lica. Znanost zna trebate li izraženiji luk, nježnu krivulju ili pak ravniju strukturu.

 

Kako piše Byrdie, prije svega morate utvrditi kakav je zapravo vaš oblik lica. Stručnjakinja za obrve Savannah St. Jean predlaže korištenje krojačkog metra za određivanje točnih mjera. 'Na taj način možete saznati koji vam je dio lica najširi u odnosu na ostale', objasnila je. Vizažist Steve Kassajikian predlaže da izmjerite dužinu čela, jagodica, čeljusti i lica.

 

Obrve za srcoliko lice

 Srcolika lica imaju oblik srca, sa širim čelom koje se sužava do šiljaste brade. Slavne osobe s ovakvim oblikom lica su Cara Delevingne, Kourtney Kardashian i Reese Witherspoon.

 

Najbolje obrve za vas: Srcoliko lice najbolje izgleda s mekim lukom, koji uravnotežuje dužu bradu. Što se tiče debljine, odaberite puniji oblik. 'Srcolika lica dobro nose pahuljaste pune obrve jer je najšire područje njihova lica upravo područje obrva i neće ga lako zagušiti', kaže St. Jean.

 

Obrve za četvrtasto lice

Na četvrtastim licima sve su mjere gotovo iste. Vaša brada će obično biti manje izražena, dok će čeljust biti široka i uglata. Slavne osobe s vašim oblikom lica su Olivia Wilde, Malin Akerman i Nicole Richie.

 

Najbolje obrve za vas: Visoki, zakrivljeni luk dobro funkcionira na kvadratnom obliku jer omekšava i izdužuje vaše lice. 'Obrve s izraženim lukom pomažu u neutraliziranju grubih kutova četvrtastog oblika lica', napominje St. Jean. Dodaje i da rub obrva ne bi trebao ići prenisko jer ćete na taj način spustiti oblik očiju.

 

Obrve za duguljasto lice

Slavne osobe s vašim oblikom lica su Joan Smalls, Sarah Jessica Parker i Liv Tyler.

 

Najbolje obrve za vas: 'Ravnije obrve s mekim rubovima pomoći će proširiti oblik lica', kaže St. Jean. Nježan luk proširit će vaše lice. 'Izbjegavajte visoke lukove, zbog kojih će vaše lice izgledati uže', kaže Kassajikian. Ovom obliku lica također dobro pristaju gušće obrve kao protuteža duljini lica.

 

Obrve za okruglo lice

Okrugla lica blago su zakrivljena prema van i imaju zaobljenu bradu. Jagodice su najširi dio vašeg lica. Slavne osobe s vašim oblikom lica su Gabrielle Union, Ginnifer Goodwin i Kirsten Dunst.

Najbolje obrve za vas: Punije obrve s oštrim, zakošenim lukom daju strukturu okruglom licu. Što vam je luk udaljeniji od nosa, to će vam lice izgledati šire. No, pripazite na debljinu obrva: ako imate malo lice okruglog oblika, pokušajte ne opteretiti lice pregustim obrvama.

 

Obrve za ovalno lice

Jagodice su najšire i kod ovalnih lica, ali općenito su izduljenija u odnosu na okrugla lica. Slavne osobe s vašim oblikom lica su Jessica Alba, Beyoncé i Eva Mendes.

 

Najbolje obrve za vas: 'Ovalnom obliku lica pristaju gotovo svaki oblik obrva', kaže St. Jean. Ove sretnice mogu nositi gotovo svaku frizuru ili dužinu šiški, a isto vrijedi i za obrve. 'Pustite svojim prirodnim obrvama da vas vode. Uvijek se držim potpuno prirodnih obrva s mekim lukom', kaže Kassajikian.

 

Obrve za dijamantno lice

Dijamantni oblik lica krasi uža brade te široke, visoke jagodice. Poput pravog dijamanta, vrh glave će biti uži od sredine. Slavne osobe s vašim oblikom lica su Halle Berry, Audrey Tautou i Elizabeth Hurley.

Najbolje obrve za vas: Isprobajte zakrivljene obrve s nakošenim lukom, koji pomaže produljiti najširi dio lica. 'Budući da je cilj proširiti izgled vašeg čela, nakošene obrve dobro funkcioniraju', kaže St. Jean. Ako ste u žurbi, Kassajikian predlaže da korektorom izoštrite oblik obrva i prikrijete zalutale dlačice.     elle.hr

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...