Fotograf zabilježio očaravajuću ljepotu Farskih ostrva

 

Postoje neki krajevi naše planete koji izgledaju kao čarobne bajke koje oživljavaju, gdje bi se moglo očekivati ​​da ćemo iza svakog ugla pronaći vile, hobita Bilba Baginsa ili nimfe. Farska ostrva su takvo mjesto. Valovite zelene livade, dramatične padine i strmoglave litice mogu očarati svakog putnika.

FARSKA-OSTRVA_FOTOGRAF_FOTOGRAFIJA_FOTOGRAFIJE_KREATIVNO_LIFESTYLE_MAGAZIN_PUTOVANJA

Prirodna ljepota ovog udaljenog arhipelaga u sjevernom Atlantiku zasigurno je očarala fotografa likovne umjetnosti pejzaža Lazara Gintchina, čije fotografije ostrva pružaju prozor u raskošan svijet.

Smještena 200 milja sjeverozapadno od Škotske, Farska ostrva imaju samo oko 540 kvadratnih milja sa populacijom od nešto više od 53.000 ljudi. Oni su autonomna teritorija Danske sa dugom istorijom nordijskog naseljavanja. Klima na ostrvu je iznenađujuće blaga, jer Golfska struja drži pod kontrolom ekstremne temperature. Imaju raznolik ekosistem u stilu tundre sa mnogo biljaka, nekoliko stabala i mnoštvo vrsta morskih ptica. Upravo u ovaj krajolik Gintchin je putovao u potrazi za onim što on naziva “živom umjetnošću”.

 

Kao fotograf likovne umjetnosti, Gintchin traži veličanstvene poglede – ili “živu umjetnost” – koju snima svojim fotoaparatom. Pretvorene u visokokvalitetne likovne otiske, ove slike služe kao prozori u svijet. Dubina i detalji su ciljevi Gintchina, koji je počeo da se bavi pejzažnom fotografijom kao mladić u Bugarskoj.

Od svojih ranih filmskih avantura na planinama Pirin, do svojih digitalnih putovanja oko svijeta, Gintchin je fotografisao šume jasika, pustinjske kanjone i zalaske sunca. Trenutno živi u Koloradu sa svojom porodicom. Njegov rad i putovanja možeš pratiti na Instagramu i njegovoj web stranici, gdje su dostupni i printovi.

Fotograf je snimio zapanjujuće pejzaže Farskih ostrva na nedavnom putovanju na arhipelag. Na njegovim fotografijama može se vidjeti fascinantan ekosistem bogatog zelenila ostrva, koji podsjeća na bajkovitu zemlju.

ultra.ba

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...