"Dopaminsko odijevanje": trend koji promovira vedre tonove ružičaste, crvene, žute, narančaste, zelene, svijetloplave...

 

Određene boje doista potiču dobro raspoloženje pa zašto ne biste unijeli malo vedrine u svoje zimske stajlinge?

moda_stil_stajling_boje_trendovi_modna-kombinacija

Postoje mnoge dokazane teorije o utjecaju boja na raspoloženje, pa zašto ove zime ne biste isprobali i neke tonove kojima dosad niste bili skloni?

 

Street style kombinacije i instagramske profile mnogih modnih zaljubljenica već je zahvatio ovaj trend koji promovira vedre tonove ružičaste, crvene, žute, narančaste, zelene, svijetloplave...

Takvi su komadi doista savršeni za početak godine nakon blagdana, a modni znalci već su skovali i termin pod nazivom 'dopaminsko odijevanje', što podrazumijeva modne kombinacije u bojama koje automatski podižu raspoloženje.

 

Iako mnogi zimi vole neutralne tonove poput sive, crne ili tamnoplave, s vremena na vrijeme dobro je izaći iz comfort zone.

Odvažni tonovi nikad nisu bili toliko popularni, što je trend potaknut i pandemijom, zbog koje su mnogi postali skloniji bojama i uzorcima kako bi barem tako unijeli malo vedrine u nimalo vedru svakodnevicu.

Tzv. dopaminsko odijevanje doista podiže raspoloženje pa nećete pogriješiti ako na aktualnim sniženjima ugrabite nešto što nije crno ili sivo, poput npr. divne narančaste i limunski žute, a koja bi, kako predviđaju stručnjaci, mogla postati nova crna!

Trendi kaput ili prošivena jakna, hlače u nekoj neočekivanoj nijansi, haljina od pletiva ili oversized džemper dat će posve novu dimenziju svakom stajlingu, a nije nepoznato to da nas vedre boje čine atraktivnijima i - mlađima.

Neka vas inspiriraju ovi upečatljivi stajlinzi poznatih zvijezda Instagrama, kojima kao da nikad ne nedostaje nadahnuća za cool kombinacije.

tportal.hr

Vaša destinacija za najnovije modne trendove, horoskop, ukusne recepte, zdraviji i ljepši život i još mnogo toga jer #MItoTAKO