Danas je Svjetski dan čokoladne torte

 

čokolada_desert_čokoladna-torta_torte_gastro_recepti_kuharica_domaćica

Da, postoji i Svjetski dan čokoladne torte i on se obilježava danas. To je valjda dovoljan razlog da danas napravite čokoladni kolač. Ili kupite.

 

Na ideju obilježavanje dana čokoladne torte došli su, naravno, Amerikanci. U Americi se čokolada kao piće konzumirala još od 1830-ih ili 1840-ih, ali čokoladna torta, u obliku u kojem je danas poznajemo, tada kod njih još nije postojala. Prva čokoladna torta navodno je SAD-u stvorena 1765. godine kada su se u starom mlinu udružili doktor i slastičar koji su mljeli plodove zrna kaka i od toga dobivali gusti sirup koji su potom ulijevali u kalupe te bi tako nastale tortice koje su kasnije trebale biti pretvorene u piće.

 

Prvi poznati recept za čokoladnu tortu napisala je kuharica Eliza Leslie 1847. za The Lady’s Receipt Book, piše na stranici nationaldaycalendar.com.

 

Ako se danas odvažite na pravljenje torte za vas smo pronašli relativno lagan recept za jaaako finu, mekanu, čokoladnu tortu koja se topi ustima. Sve je lijepo objašnjeno u videu u nastavku.

vrisak.info

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...