Uđite svježi u tjedan pred vama: 7 aktivnosti za uspješno resetiranje

 

NEDJELJA_ORGANIZACIJA_PLANIRANJE_RESET_SEDMICA_HEALTHY-LIVING_HEALTHY-MIND_LIVING

Ukoliko ste spremni da ovu nedjelju iskoristite za resetiranje i da ponedjeljak započnete svježi imamo 7 aktivnosti koje će vam to omogućiti

 

Svježa nova sedmica je prazno platno. Na kraju svake sedmice imate priliku da razmislite i ponovno procijenite svoje ciljeve. Refleksija je praksa koju biste trebali redovito raditi; ona vam omogućuje da cijenite ono što imate i šta ste postigli.

 

Sedmično resetiranje prilika je da resetirate svoj život i svoj glavni fokus za sedmicu pred vama. Provođenje sedmičnog resetiranja pomaže vam započeti organiziranu i pripremljenu novu sedmicu koja će vam pomoći da budete produktivni i uvijek na zadatku. Donosimo 7 aktivnosti za uspješno sedmično resetiranje.

 

Neka inbox bude na nuli

E-poruke se mogu nevjerovatno brzo nagomilati od neželjene e-pošte do poslovne e-pošte. Na kraju svakog sedmice pregledajte vaše mailove i organizirajte ih u datoteke ili obrišite nevažne poruke. Redovito obavljanje ovog zadatka svake sedmice znači da je manja vjerovatnost da ćete propustiti važne poruke poruke o sastancima ili radnim prilikama. Ako želite svoju pristiglu poštu bolje organizirati, možete stvoriti mape za odgovarajuće poruke u koje ćete ih pohranjivati, a zatim možete pratiti svu svoju korespondenciju koja se odnosi na tu temu. Tada možete započeti novu sedmicu s pristiglom poštom na nuli.

 

Izbrišite kolačiće i predmemoriju na telefonu i laptopu

Ovaj zadatak možete obavljati svake druge sedmice, a ne svake sedmice. Vaše aplikacije i web-preglednici pohranjuju dijelove informacija u cilju kako bi ubrzali vaše iskustvo korištenja. Međutim, s vremenom vaš telefon može prikupiti mnogo datoteka koje vam nisu potrebne. Brisanjem datoteka možete osloboditi malo prostora za pohranu na vašem uređaju. Nedostatak ovog zadatka jesteda će sva spremljena korisnička imena i šifre biti izbrisane i da ćete ih morati ponovno unijeti. Ali s pozitivne strane, vaša je privatnost sigurnija i vaš će preglednik raditi bolje.

 

Riješite se nereda u vidu papira

Tokom sedmice lako se nakuplja nered u vidu papira poput popisa za obavljanje poslova, bilješki, pisama, računa.. Papiri mogu zatrpati prostor zbog čega se možete osjećati neorganizirano. Stavljanje pisama i potvrda odgovarajuće u datoteke ili uništavanje sve nevažne papirologije na kraju svake sedmice znači da novu sedmicu započinjete s urednim radnim prostorom. Sve bilješke ili zadatke koji nisu dovršene mogu se zabilježiti u vašem planeru za sljedeću sedmicu. Početak sedmice sa svim organiziranim papirima znači da ćete imati prazan radni prostor u kojem možete biti produktivni.

 

Ispraznite svoje poruke na svojim platformama društvenih medija

DM-ovi na društvenim mrežama lako se mogu nadograditi porukama i spominjanjima. Važno ih je redovito čistiti kako ne biste propustili poruke koje bi mogle biti važne. Ovo pomaže da vaše platforme društvenih medija budu organizirane. Ako vodite posao sa svojih platformi društvenih medija, još je važnije da redovito uklanjate sve nepovezane ili neželjene poruke kako ne biste izgubili potencijalne prilike.

 

Uredite svoj prostor

Uredan prostor-uredan um izraz je koji se dosljedno koristi i istinit je. Na kraju svake sedmice potreban je sat ili dva da očistite svoj sto/uredski prostor i kućni prostor. Raščišćavanje i čišćenje može pomoći u stvaranju organiziranog okruženja. Motivirajuće je raditi u organiziranom i čistom prostoru i otkrit ćete da se vaša razina produktivnosti povećava uz manje ometanja oko vas.

 

Isplanirajte svoju sedmicu unaprijed

Na kraju sedmice dobra je praksa isplanirati narednu sedmicu. Zapisivanje svojih zadataka i obaveza za sedmicu pred vama dobar je način na koji svoj ponedjeljak ujutro možete započeti  već svjesni činjenice šta sve trebati uraditi i šta je to što sve trebate postići u toj sedmici. Na ovaj način svaki dan započet ćete spremni da se uhvatite u koštac s tim zadacima, što štedi vrijeme svakog jutra umjesto da ispisujete te zadatke. Korištenje planera ili sistema planiranja za organiziranje sedmica može vas učiniti super organiziranim.

 

Odvojite vrijeme za sebe

Za naše tijelo, um i dušu bitno je uložiti u brigu o sebi. Svake sedmice odvojite malo vremena da učinite nešto za sebe. Možete imati spa dan, provesti vrijeme s voljenima, provesti ugodnu večer čitajući, gledati film ili jednostavno raditi nešto u čemu uživate. Ovaj zadatak daje vašem umu i tijelu potrebno resetiranje, da bude spremno za nove pobjede. Izvrsna je ideja zakazati malo vremena za njegu sebe na kraju sedmice, tako da se osjećate odmorno.    soeursmagazine.com

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...