MONICA BELLUCI ODRŽALA LEKCIJU O STARENJU: ''Nisam opsednuta željom da izgledam mlado, želim da ostarim u miru''

 

MONICA_BELLUCI_ljepota_starenje_intervju

Sa 57 godina, Monica Bellucci se ne plaši starenja. Umjesto toga, ona ga prihvata.

 

''Postoji toliko žena koje se osjećaju slobodnim da stare na drugačiji način'', rekla je u najnovijem intervjuu za magazin Sunday Times Style.

 

Monica izbjegava rigorozne vježbe i stroge dijete, umjesto toga preferira vino i tjestenine, kao i povremene časove pilatesa. Ipak, ima dovoljno discipline onda kada mora da radi, ali gleda da to uvijek bude u razumnoj mjeri.

 

"Nisam opsjednuta. Uvijek sam bila žena sa oblinama, nikad previše mršava, takva je moja priroda. I želim da starim u miru", rekla je ona. ''Kada imaš 50 ili 60 godina nemaš iste potrebe kao kad imaš 20. Promijeniš se, kao kad ti beba uđe u dom, vidiš da je prva stvar ona. Mi dolazimo do drugih razmišljanja, ovo sad je drugačija perspektiva''.

Razmišljajući o svom iskustvu 50-godišnje "Bond žene", italijanska glumica je primjetila da je njen kasting označio "veliku promjenu", dodajući da "ima toliko žena koje se osjećaju slobodno da ostare na drugačiji način". Zato se ona više ne opterećuje starenjem.

''Postoji mnogo različitih faza u životu'', razmišlja. ''Kada ste veoma mladi, imate ono što u Francuskoj zovu la beaute du diable, ljepotu đavola, koja je sasvim prirodna, to je ljepota mladosti, ljepota biološkog trenutka u vašem životu. I život ide dalje. Fizički izgled stari i moramo da se nosimo sa tim. Ne možemo ništa da uradimo. U isto vrijeme imamo sreće, jer ako ostarimo znači da živimo dug život. Kako tijelo ide dole, duša raste'' poentirala je.

 

Kako vam se dopada njena najnovija naslovnica?

elle.rs

Vaša destinacija za najnovije modne trendove, horoskop, ukusne recepte, zdraviji i ljepši život i još mnogo toga jer #MItoTAKO