ČELIČNE LEJDI: Šta znači biti jaka žena

 

jaka-žena_lifestyle_magazin_motivacija_inspiracija_zabava

Nije lako biti žena, pogotovo u ovom vremenu kada je sve na njenim leđima. Gomila obaveza koje mora na ovaj ili onaj način da završi i niko je ne pita da li ona to može jer se to podrazumjeva.

 

Biti jaka, znači voljeti sebe, ili barem prihvatati sebe, čak i kada drugi pokušavaju da vas ubijede da promijenite svoje načine. To znači ne pristajati na tradicionalne rodne uloge, standarde ljepote i nemati potrebu za odobravanjem i aplauzima. 


Ona mora biti sve što svako pomisli, ali ona je prije svega žena. Koja može sve samo ako poželi. Kažu, one su teške, ne razumiju ih zapravo. I nije lako nositi se sa ženom koja je snažna i jaka. 


Biti jaka, znači oslanjati se na sebe, biti na nivou, njegovati svoju nezavisnost i jedinstvenost. To znači da se osjećate ugodno sami sa sobom, da vam nije potrebna druga osoba da biste iskusili sreću. Dobro ste, iako ste sami i napredujete.

 

Jaka žena sve može da izdrži i tačno zna šta želi od života. Probala je i limun, ali i slatko grožđe, te zna da prepozna dobro od lošeg. Ona je žena, dama sa stavom i heroj. Nju je teško osvojiti, ali imati je kraj sebe je veoma lijepo. Znaju da vole, ali znaju i da odu ukoliko vide da to nije ono u šta su vjerovale.

 

Biti jaka, znači da se izlažete osudi i da vas ponekad prozivaju da ste nemilosrdna kučka, kada druge stavljate na njihovo mjesto i ne dopuštate im da manipulišu. A nazivaće vas i gorim imenima, jer sebi dozvoljavate eksperimente u svom seksualnom životu, nekonvencionalan izbor partnera, nekonvencionalno roditeljstvo, ili samoću. To znači da imate petlje da kažete DA onome što hoćete, ili što želite da isprobate, da vidite da li je to ono što hoćete, kao i NE, onome za šta ste sigurni da nećete, čak i kada je to ono što ste do maločas htjeli. To znači da će vas prozivati kako ste previše emotivni, kad pokažete koliko ste tužni i da će vas optuživati da pretjerujete, kad pokažete koliko ste ljuti. A vi zbog toga nećete biti ni manje ni više tužni ili ljuti.

jaka-žena_lifestyle_magazin_motivacija_inspiracija_zabava

Njima nije problem ni da budu same jer znaju da cijene svoju slobodu. One neće biti sa prvim muškarcem koji se pojavi. One čekaju pravog u čijem zagrljaju će procvjetati. Njima treba muškarac sa kojim će biti žena, a ne sluškinja. Muškarac koji će znati da cijeni taj dragulj koji je dobio u ruke. Jaka žena je sve samo ne paćenica koja će da moli za ostatke i mrvice ljubavi.

 

Ona ce da prođe i pakao ali zna kako da to iskoristi u svoju korist. Biti sa jakom ženom je privilegija i čast jer ona umije da usreći muškarca.

 

Jake žene znaju da pokažu emocije onda kada je to potrebno i kada prepoznaju da će im biti uzvraćene.


Ali ukoliko je slomite i pored svega što je uradila za vas, ona će posrnuti kada odete, srce ce joj krvariti ali neće pući. Ona zna kako da ga izliječi.

 

Previše puta je bila ranjena i život je naučio da izdrži i nemoguće. Tačnije za nju ne postoji nemoguće.


Biti jaka, znači govoriti šta mislite, čak i kada znate da ćete zažaliti zbog toga, odnosno, da nećete izbjeći posljedice, koje vam je lako da predvidite. To znači zastupati sebe, svoj stav i svoje mišljenje, bez obzira što se oni sukobljavaju sa stavovima i mišljenjima drugih, koji možda imaju moć da vam zagorčaju život.

stil.kurir.rs/wannabemagazine.com

Vaša destinacija za najnovije modne trendove, horoskop, ukusne recepte, zdraviji i ljepši život i još mnogo toga jer #MItoTAKO