Zabavne predblagdanske aktivnosti za djecu u kojima uživa cijela obitelj

 

Ove aktivnosti su prilagođene djeci za sve uzraste i pomoći će vašoj obitelji da se poveže tijekom praznika bez gubitka novca.

aktivnosti-za-djecu_predblagdansko-vrijeme_božićno-vrijeme

Obzirom na to da se blagdansko vrijeme brzo približava, mnoge obitelji traže besplatne ili povoljne božićne aktivnosti za svoju djecu. Bilo da se radi o radosti slanja pisma Djedu Božićnjaku, gledanju u božićne svjetleće ukrase ili provođenju dodatnog kvalitetnog obiteljskog vremena zajedno, blagdansko vrijeme može donijeti takvu zabavu uz malo truda ili besplatno. Ovo su tradicionalne blagdanske aktivnosti koje će djeca svih dobnih skupina voljeti godinama koje dolaze.

 

Želite započeti neke jednostavne, ali dirljive božićne tradicije sa svojom djecom? Ove aktivnosti su prilagođene djeci za sve uzraste i pomoći će vašoj obitelji da se poveže tijekom praznika bez gubitka novca.

 

Izrada vijenaca

Svi vole svečani vijenac, a ovo je izvrsna DIY božićna dekoracija. Izvedite djecu van u brzu zimsku šetnju kako biste skupili zimzelene grane i šišarke, podrezali nešto s dna vašeg božićnog drvca ili jednostavno kupite nešto zelenila u trgovini.

 

Pričvrstite svoje zelenilo na pjenasti ili žičani prsten (dobro funkcionira savijena metalna vješalica) i dopustite djeci da ga ukrase božićnim ukrasima i mašnama. Ili napravite papirnati vijenac prilagođen djeci predškolske dobi s crtežima slatkih malih ruku vašeg djeteta.

 

Neka bude jednostavno, veselo i inspirativno za mališane koji će uživati i u procesu stvaranja i svom malom remek-djelu.

 

Božićni filmovi

Neophodno je provesti poslijepodne ili večer gledajući božićne filmove! (Također, možete rasporediti svoj filmski maraton na tjedan dana.) Neka svaki član obitelji odabere omiljeni blagdanski film za gledanje s obitelji. Zagrlite se pod dekama uz toplu šalicu kakaa i malo kokica kako biste se osjećali posebno. Ili bi mogli odabrati uzbudljive knjige s blagdanskom tematikom i zajedno prelistavati, čitati i razgovarati o dojmovima pročitanih priča.

 

Girlanda kokica

Imate li ostataka kokica s vaše filmske večeri? Napravite domaće vijence za božićno drvce ili vrata. Sve što trebate je igla i konac ili uže za pecanje. Pokušajte koristiti i svježe brusnice. Mlađa djeca mogu izbrojati bobičasto voće ili kokice kako bi napravili izmjenični uzorak, a roditelji ili starija djeca mogu napraviti niti.

 

Iznenadit ćete se koliko kokice mogu izgledati efektno. Kupite ih na veliko, a ostatak sačuvajte za filmsku večer.  

novilist.hr

JOURNAL DE LUXE je popularan fashion, beauty & lifestyle web magazin. Svakog dana nove vijesti, savjeti i zanimljivosti.