Potraga za srećom i ispunjenim životom

 

MOTIVACIJA_SAMOMOTIVACIJA_SREĆA_život_lifestyle_magazin_journal_miss_zadovoljna-žena

Najvažniji odnos je onaj sa samim sobom. To je investicija u koju treba ulagati. Potraga za srećom i ispunjenim životom je putovanje koje počinje i završava s nama. Motivacija koja dolazi iznutra osvješćuje snagu i potencijal koji svaki pojedinac ima i to mijenja stav prema sebi i životu.

 

Motivacija i potraga za srećom

Ako nema višeg cilja djelovanja, dolazi do monotonije i zamora. S vremenom se opustimo i počnemo vrtjeti u krug ponavljajući iste obrasce ponašanja. Tada se opet oslanjamo sami na sebe i na svoju volju, trud i zalaganja. Strah blokira, i kada nema višeg cilja lako se desi monotonija. Ugodnost je lako poistovjetiti s dobrim. Neke se promjene događaju, a neke je potrebno potaknuti. Govoreći da je nešto nemoguće zapravo si samo dajemo izgovor za nedjelovanje. Rastavljajući veliki zadatak na manje dijelove i poduzimajući korak po korak, situacija se kreće rješavati. Tada se počinju pojavljivati obrisi „nemogućeg“ i polako ga se dovodi u realnost. Potraga za srećom počinje i završava s nama. Promjene se počinju događati kada se počne postavljati pitanje „zašto?“

 

To je pitanje koje potiče emocije i ako ga se postavi dovoljno puta dobit će se pravi odgovor, jer čovjek je zahtjevno putovanje. Pitajući se zašto zapravo nešto želimo/radimo ili ne želimo spoznajemo je li to istinska potreba ili samo prolazna želja. A ako je nešto naša istinska potreba od toga se ne može pobjeći.

 

Poslušajte svoj glas iznutra i djelujte u skladu s njim

Slušanje je vid ljubavi i dugujemo sami sebi poslušati glas iznutra i djelovati u skladu s njim. Da bismo krenuli djelovati, prvo si moramo priznati da smo do sada radili najbolje što smo mogli. Da su sva tuga, ljutnja i porazi kroz koje smo prošli sasvim normalni i da smo iz toga izišli kao bolje i jače osobe. Sve zastrašujuće i teške stvari koje su pred nama zapravo su zanimljive jer vode k promjenama i novim pravcima. Ne postoje loše ili dobre stvari, već samo ugodne ili manje ugodne. Sve one imaju svrhu da iz njih nešto naučimo.

 

Propitivanjem vlastitih stavova počinju se događati promjene i to daje „vjetar u leđa“ da se nastavi koračati naprijed. Prateći unutarnji, dječji nagon brišu se izgovori za nepoduzimanje akcije. Motivacija koja dolazi iznutra osvješćuje snagu i potencijal koji svaki pojedinac ima i to mijenja stav prema sebi i životu. Ako nema višeg cilja djelovanja, dolazi do monotonije i zamora. Bilo da je riječ o poslu, vezi, braku ili odnosu sa samim sobom, nije održivo na duge staze. Čovjek se počinje truditi kada shvati da je s razlogom tu gdje jeste i da je njegov život važan.

 

Dokažite sebi da ste spremni i da je moguće. Krenite. Pitanje je samo volimo li sebe dovoljno da bi se pokrenuli i održavali na pravom putu, da bi se primorali propitati činjenice u svom životu i osvježili pogled na ono što radimo i što nam se događa. Potrebno je razmotriti kako upravljamo vremenom, kakvim se ljudima okružujemo, koliko investiramo u sebe, jesmo li napredovali. To će nam u konačnici pokazati događa li nam se život ili mi svjesno i aktivno sudjelujemo i kreiramo ga.

 

Potraga za srećom i ispunjenim životom

Potraga za srećom i ispunjenim životom je putovanje koje počinje i završava s nama. Što smo više usredotočeni na vlastitu sreću, ona će više izmicati, ali ako krenemo djelovati iz nadahnuća, učiti i otkrivati nove stvari sreća i zadovoljstvo će doći kao nuspojava i tada će biti istinska i trajna. Podržavaju je izbori koje radimo i način na koji se nosimo s izazovima.

 

Ali i tu postoji jedna zamka. Razina sreće i zadovoljstva koju osjetimo nakon što se desilo nešto lijepo, prvotno je ispunjavajuća, ali ubrzo se čovjek navikne i prestane to doživljavati kao nešto posebno. Najlakše je to objasniti na povišici ili na ženidbi. Povišica plaće će svakog razveseliti, ali nakon početnog veselja, to postaje očekivanje i normalna stvar na drugoj plaći. Uzbuđenje zbog pronalaska posebne osobe i ženidbe također postaje normala i brzo prestajemo biti zahvalni zbog toga, odnosno naviknemo se na sreću i ne percipiramo je kao takvu.

 

Odvajanje vremena za uživanje u malim stvarima kojima smo svakodnevno okruženi i događajima koji se odvijaju upravo sada, umjesto fokusiranja na ideale koji su samo u našim glavama, otvorit će novu dimenziju uživanja, zahvalnosti i sreće.  suvremenazena.hr


By GORANKA RAKIĆ     suvremenazena.hr )

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...