Gotovo svaka žena zimi čini ove skin care pogreške

 

skin-care_njega-kože_koža_beauty_ljepota_zima

Zima polagano, ali sigurno kuca na vrata, a vaša koža ju je vjerojatno već počela osjećati. Crvenilo, upalni procesi i ono neugodno zatezanje lica, najčešći su simptomi prvih zimskih dana, ali i prvih grešaka koje radimo kada temperature krenu padati.

 

Ljeto i zima su specifična godišnja doba koja traže prilagodbu naše skin care rutine. Oba godišnja doba su ekstremna na svoju stranu i znaju negativno utjecati na zdravlje i izgled naše kože. U nastavku donosimo najčešće zimske skin care pogreške koje smo svi barem jednom počinili. A neke od njih još uvijek radimo.

 

Držimo se laganih hidratantnih dnevnih krema

Tijekom toplijih mjeseci naša koža bolje podnosi lagane teksture, a to se posebno odnosi na dnevne hidratantne kreme. No, zimi koži prvenstveno nedostaje hidratacije. Niske temperature, jaki vjetar, snijeg, ali i grijanje te nagla promjena temperature prilikom izlaska iz grijanog u negrijani prostor štete zdravlju kože. Stoga je potrebno pojačati hidrataciju. Zimi birajte teže dnevne kreme koje će vašoj koži pružiti potrebnu hidrataciju.

 

Preskačemo nanošenje hidratantnih maski za lice

Ponovno smo na stavki “hidratacija”. Često kreme nisu dovoljne te je potrebno kožu dodatno njegovati prikladnih maskama za lice. Nemojte preskakati svoje tjedne maske te obratite pozornost da one pružaju i hidrataciju.

 

Zaboravljamo zaštitni faktor

Ljeto je jednako sunce, a sunce je jednako zaštitni faktor. Zimi pak nedostaje sunca, stoga često zaboravimo nanijeti zaštitni faktor. Ovo je jedna od najčešćih pogrešaka koje imaju dugoročne negativne posljedice. Zaštitni faktor se nanosi bez obzira na godišnje doba i vremensku prognozu – zaštitni faktor se koristi uvijek!

 

Zaboravljamo na piling za lice

Koža ionako previše pati, zbog čega bi još dodatno radili piling i stresirali je? Piling je neophodan dio skin care rutine. On čisti odumrle stanice te tako koži pruža sjaj i ona “lakše” diše. Piling prilagodite svom tipu lica, ali ga nipošto nemojte preskakati.

 

Zanemarujemo proizvode za noćnu njegu lica

Postoje dnevni i noćni proizvodi za lice koji se s razlogom nanose u pojedino doba dana. Noćni proizvodi ili sadrže pojedine kiseline te se ne smiju nanositi tijekom dana zbog sunčevih zraka ili su teže i masnije teksture. Zimi su nas često potrebni ovi drugi, koji će nahraniti kožu i vratiti joj izgubljenu hidrataciju. Stoga navečer svojoj koži pružite potrebni tretman, ona će vam ujutro biti zahvalna.  novilist.hr

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...