Biljke kojima ćete uljepšati kupaonicu

 

cvijeće_uredi-dom_kupaonica_ukrasna-šparoga_bambus_begonija_ukrasni-kukuruz_sanseverija_biljke

Biljkama ukrašavamo prostorije u kojima boravimo, a najviše ih slažemo po dnevnom boravku. Tu i tamo nam koja stoji i u kuhinji ili hodniku, a ako ste blagoslovljeni balkonom ili dvorištem, onda imate priliku za stvaranje prave zelene oaze.

 

Zelenilo našim prostorijama daje osjećaj mirnoće i opuštenosti, a mnoštvo biljki često viđamo i u wellness te spa oazama jer daju posebnu dozu relaksacije. Ako imate bar malo mjesta u svojoj kupaonici, donosimo pet biljki koje će vam i tamo uspješno rasti jer obožavaju vlagu.

 

Idealne biljke za kupaonicu

 

Kupaonica je obično topla i vlažna prostorija koja pruža savršene uvjete za neke biljke kao i vodu koja je uvijek nadomak ruke.

 

Ukrasna šparoga

Neodoljiva ukrasna šparoga obožava vlažnost koju pruža kupaonica, a uspješno će vam rasti na umjerenoj do jakoj svjetlosti pa ju je odlično smjestiti kraj prozora. Iako na prvi pogled izgleda nježno, ova biljka ima i trnje pa morate biti oprezni.


Bambus

Uzgajanje bambusa u posudi kontrolira njegovu veličinu i širenje jer mnogi koji imaju ovu biljku, znaju da će zauzeti mnoštvo prostora ako se posadi u vrt. Ali, čak i u vazi, bambus može postati velika biljka kojoj je svake godine potrebno presađivanje. Tijekom njegove sezone rasta, hranite bambus gnojivom s visokim udjelom dušika.


Begonija

Mnoge vrste begonije odlično uspijevaju u vazama, a obožavaju toplinu i vlažnost. Potrebno im je mjesto na kojem će u jutarnjim satima dobiti potrebnu dozu sunčeve svjetlosti.


Aspidistra ili ukrasni kukuruz

Aspidistra je poznata i pod imenom “biljka lijevanog željeza” jer je praktički neuništiva i spada pod biljke koje ne traže puno pažnje. Ova tropska bilka jedna je od rijetkih koja će tolerirati mračnije prostorije, a ne traži niti puno vode.


Sanseverija

Sanseverija, indijansko pero ili svekrvin jezik, vrlo je popularna biljka koja ne traži puno pažnje i svojim vertikalnim rastom pruža savršen kontrast naspram biljki koje “padaju”. Obožavaju svjetlost, ali mogu podnijeti i puno manje od savršenih uvjeta.

novilist.hr

JOURNAL DE LUXE je popularan fashion, beauty & lifestyle web magazin. Svakog dana nove vijesti, savjeti i zanimljivosti.