Za meke i mirisne plahte prašku za rublje dodajte ove tri stvari iz kuhinje

 

miris_pranje-rublja_plahte_savjeti_domaćinstvo_trikovi

Nedavno je na TikTok računu @ Refined Living objavljen video s nešto drugačijim načinom pranja posteljine od uobičajenog, a metoda je oduševila mnoge pratitelje.

 

U njemu žena u svoju perilicu rublja posteljini dodaje dozu deterdženta za rublje, ¼ šalice sode bikarbone, ¼ šalice octa i pet kapi eteričnog ulja lavande.

 

Ako ste do sada svoje jastučnice i plahte prali samo s deterdžentom ili omekšivačem, možete i sami probati s dodavanjem ovih sastojaka u čiju se učinkovitost kunu mnogi na društvenim mrežama.

 

Naime soda bikarbona je izvrsna za skidanje mrlja s posteljine i dubinsko pranje, ocat djeluje kao omekšivač, a zahvaljujući ulju lavande dugo će lijepo mirisati.

 

Savjeti i trikovi za pranje rublja

 

Ovako se mogu, naravno, prati i različiti odjevni predmeti, a sodu i ocat je dobro dodati i kod pranja ručnika. 

 

Video je brzo postao viralan, a mnogi su odmah isprobali kakva je posteljina nakon ovog 'recepta'. –

 

Savršeno mekana i mirišljava! - napisala je jedna žena, a na platformi je započela i rasprava o tome koliko bismo često uopće trebali prati plahte, pa su se mnogi zgrozili shvativši da ne peru baš svi posteljinu jednom tjedno...

 

 - Čekajte, zar stvarno ima onih koji plahte ne operu ni nakon sedam dana korištenja? - pitala je jedna Tiktokerica, a našlo se par korisnika koji misle da je to - prečesto. 

 

Dovoljno je, kažu neki, posteljinu prati i jednom u dva ili tri tjedna, ali ako nemate kućne ljubimce i spavate sami.   vecernji.hr

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...