Tajna bujnih i urednih brada: Najzgodnije brade IG-a

 

muškarci_brada_instagram_ljepota_kozmetika

Puštanje brade je svojedoban izraz slobode, ali i obveza. Brada se neće pobrinuti sama za sebe i ako muškarci ne obraćaju pozornost na nju, mogli bi izgledati pomalo zapušteno. Premda vam se možda neki savjeti za njegovanje brade mogu učiniti prekompliciranim, imajte na umu da je vaša brada prvo što će vidjeti svaka osoba koju sretnete i zato treba biti uredna, njegovana i komplimentirati vašem izgledu. A to jako dobro znaju i najzgodnije brade s Instagrama koje će vas pratiti kroz ove savjete.

Za bolji rast

·        Ignorirajte svrbež

To je točka u kojoj mnogi muškarci odustaju. No, ako uspijete proći kroz tu fazu, stanje će se popraviti već za nekoliko tjedana.

·        Budite strpljivi dok raste

Pričekajte nekoliko mjeseci prije nego što počnete s oblikovanjem brade, pa čak i ako je dugoročno planirate držati kratkom. Prerano oblikovanje i šišanje brade uobičajena je početnička pogreška – pogreška koja cijeli proces može produljiti za nekoliko tjedana ili mjeseci. Pustite je da u početku malo ‘podivlja’, a jednom kada imate otprilike centimetar ili centimetar i pol, možete krenuti s oblikovanjem.

Njegovanje

·        Šampon

Mnogi muškarci ne peru bradu – ili ako to učine, koriste sapun koji bi koristili i na pazusima – loša ideja koja će isušiti bradu i kožu ispod. Umjesto toga, koristite hidratantni šampon barem nekoliko puta tjedno kako biste spriječili da dlaka postane lomljiva.

·        Regenerator

Nanesite hranjivi regenerator na bradu i pustite ga da tako stoji neko vrijeme. On će dodatno njegovati dlaku i činiti je lakšom za uređivanje.

 

·        Koristite adekvatne proizvode

Kao i za sve ostalo na vašem tijelu, postoje specijalizirani proizvodi koji će pospješiti rast brade i pritom njegovati kožu ispod. Koristite kvalitetne preparate koji vam neće začepiti pore.

·        Podrezivanje

Čak i ako čekate neko vrijeme da vam naraste, podrezujte ju svaka dva mjeseca – to je kao kad šišate kosu zbog ispucanih vrhova. Ako želite kratku bradu, svejedno je podšišajte svakih nekoliko tjedana.

 

·        Pravi alati

Električni trimer će biti dobar za oblikovanje ruba brade na licu, ali za oblikovanje dlake se preporučuju škare i češalj. Naime, ako koristite škare, vjerojatno se nećete zaletjeti i slučajno odrezati previše brade.

Što još može pomoći vašoj bradi da izgleda dobro?

·        Zdrava prehrana

Ne postoje posebne namirnice koje će poboljšati rast brade, ali uravnotežena i zdrava prehrana je općenito dobra za kosu i kožu. Možete pokušati i s dodacima prehrani koji u sebi sadrže vitamin B ili biotin, ali prvo se posavjetujte sa svojim liječnikom.

·        San

Jedno je istraživanje pokazalo da gubitak sna može usporiti rast brade. Dakle, ako želite zdravu, bujnu bradu, priuštite si sedam do osam sati kvalitetnog sna svake noći.

 

·        Urednost

Kako vam brada ne bi postala skrovište za ostatke hrane, pripazite kako jedete. Uzimajte male zalogaje i često brišite lice, jer smo sigurni da ne želite ispod nosa imati leglo prljavštine i bakterija.

MNLY – za gustu kosu i snažnu bradu, bez sijedih

Mnly muškarci nikada ne stare zahvaljujući high-tech groomingu s anti-grey djelovanjem i molekulama za rast kose i brade.

 

Anti-Grey molekule – klinički dokazano zaustavljaju nastanak sijede kose i brade djelovanjem višestrukih mehanizama

Anti-Grey nanotehnologija – nanopigmenti su dovoljno mali da učinkovito prodru u vlasi kose i prekriju sive nijanse

Hair Growth molekule – klinički dokazano djeluju protiv gubitka kose

Beard Growth molekule – molekule za rast brade u praktičnoj 2 u 1 formuli aftershavea i hidratantne kreme šalju slabašnu bradu u prošlost


naturala.hr

Vaša destinacija za najnovije modne trendove, horoskop, ukusne recepte, zdraviji i ljepši život i još mnogo toga jer #MItoTAKO