Šta nam donosi sezona Škorpije?

 

2021_ASTROLOGIJA_LIFESTYLE_MAGAZIN_SEZONA-ŠKORPIJE_ŠKORPIJA_HOROSKOP

Ako su protekle dvije godine išta pokazale, to je da je jedina konstanta u životu promjena. U tom smislu, ova misteriozna, sezona Škorpije, donosi više transformativnih promjena do 21. novembra, kada je vrijeme za Strijelca da zasja. Ali ova sezona Škorpije je posebno intenzivna, a pružiće nam priliku da se zaista pomirimo s nekim promjenama koje smo proživjeli u proteklih nekoliko mjeseci, ali i pomoći nam da krenemo naprijed u novu sezonu naših života.

 

Jedan od razloga zašto sezona Škorpije donosi tako duboko slojevitu i moćnu energiju je taj što, na neki način, znak ima dvije vladajuće planete. Dok tradicionalni astrolozi povezuju znak Škorpije sa Marsom, planetom akcije i želje, moderni astrolozi povezuju ga sa Plutonom, planetom uništenja.

 

Razmišljanje o vanjskom nagonu, intenzitetu, fokusu i načinu na koji se Škorpije kreću kroz život ilustruje tu marsovsku energiju. Ali one takođe žude da idu duboko u odnosima sa ljudima, imaju isti intenzitet da dođu do srži stvari ili da otkriju stvari u sjenci, što je veoma plutonovski. Energija ova dva nebeska tijela biće vrlo očigledna do kraja novembra, pa se pripremite za neka intenzivna buđenja i potisnute energije.

 

Merkur, Mars i Pluton se ove sezone pridružuju Suncu u Škorpiji, čineći karakteristike znaka ekstra moćnim. Dobićemo poziv da osvjestimo neke od naših najdubljih strahova i koji od njih staje na put našoj ličnoj transformaciji. Ovo doba godine je usredsređeno na evoluciju, a jedini izlaz je izazovna metamorfoza. Možda će ove promjene biti bolne, ali savjetujemo vam da istrajete. Ako nastavite da hodate, izaći ćete jači i s prijeko potrebnom jasnoćom.

 

Evo nekoliko važnih datuma koje trebate zabilježiti.

 

Prvo, 30. oktobra, kada je Sunce u kvadratu sa Saturnom, planetom ograničenja. Ovo može biti naporan, niskoenergetski tip dana, pa ako je to slučaj, očekujte da će ova energija proći u narednih 48 sati. Ovo shvatite kao znak da pustite svoje tijelo da se odmori umjesto da se preopterećujete.

 

4. novembra, i Sunce i mladi mjesec u Škorpiji će se suprotstaviti Uranu, planeti pobune i neočekivanih promjena. Ovo je dan kada moramo biti svjesni stvari i ne vezivati ​​se previše za unaprijed postavljeni raspored, jer se nešto može promijeniti na neočekivan način. Ova planetarna veza će donijeti “element oslobođenja, buntovnosti i slobode u cijeli mjesec”. Ako je ikada postojalo vrijeme da koristite “go with the flow” kao svoju mantru, to bi bilo sada. Prihvatite promjene i budite otvoreni za nove mogućnosti – na taj način ćete se možda ugodno iznenaditi kako će vam ispasti dan.

 

Treba da obratimo veliku pažnju na Merkur, planetu komunikacije, jer ulazi u Škorpiju 5. novembra. Viša oktava Merkura u Škorpiji zahtijeva apsolutnu transparentnost; međutim, na nižim nivoima, drži svoje karte čvrsto na grudima. Oslobođenje se događa kada oslobodimo svoje istine, da bismo stvorili promjenu u našim individualnim životima i u svijetu. Možda ćemo ponoviti greške koje smo učinili u proteklom periodu, zato obratite dodatnu pažnju na vaše odluke i postupke ovog mjeseca.

 

Sezona Škorpije označava početak sezone pomračenja, sa prvim djelimičnim pomračenjem Mjeseca u Biku 19. novembra. Ovo je — pogađate — još jedan znak da će se stvari promijeniti. Pomračenja su kosmički portali koji miješaju prošlost sa sadašnjošću i budućnošću. Tokom ovog vremena, kosmos će osloboditi sve promjene koje su se stvarale tokom cijele godine, tako da bi oni koji su se opirali mogli to najviše doživjeti. A za nas koji smo žudjeli za značajnom promjenom, nema boljeg vremena nego sada da je pokrenemo.

 

Ako postoji nešto na čemu treba raditi u ovoj sezoni Škorpije, to je vaša vlastita fleksibilnost. Nećete moći da predvidite šta vas očekuje ovog meseca, pa učinite sve što možete da budete spremni na nagle promjene. Jeste li spremni da se upustite u svoje najdublje žudnje i suočite se sa svojim tajnim JA?   

ultra.ba

JOURNAL DE LUXE je popularan fashion, beauty & lifestyle web magazin. Svakog dana nove vijesti, savjeti i zanimljivosti.