Shakira o karijeri i životu u četrdesetima

 

44-godišnja muzičarka Shakira u intervjuu za magazin Cosmopolitan govori o životu u četrdesetima i dosadašnjoj karijeri.

LIFESTYLE_MAGAZIN_MUZIKA_SHAKIRA_POPULARNO_zabava_journal

 „Ja sam tip osobe koja zaista mora iskreno vjerovati u ono što radim. Ponosna sam što sam uspjela pod vlastitim uslovima. Kad sam tek počinjala, nije bilo publike za latino pop ili latino pop umjetnice. Kad sam imala 15 godina, počela sam slušati Nirvanu, alternativni rock i Metallicu. Bila sam izložena različitim vrstama uticaja. Nisam stvarala muziku samo da bih udovoljila određenoj publici ili da bih zadovoljila specifične potrebe tržišta.  S druge strane, kada sam se pojavila na američkom tržištu, žellela sam poštovati svoje latinske korijene”, kaže Shakira.

 

Muzičarka je ponosna i na svoju bazu fanova koja joj je godinama lojalna. “Čak i kad sam izgubila glas. U tom najmračnijem trenutku svog života, shvatio sam koliko sam imala sreće. Svi ti ljudi su mi dali sve što mi je potrebno da ozdravim. I ozdravila sam. Suprotno onome što su doktori rekli.”

LIFESTYLE_MAGAZIN_MUZIKA_SHAKIRA_POPULARNO_zabava_journal

Shakira je otkrila da je u četrdesetima pronašla nove hobije klizanje i surfanje, koji na nju djeluju terapeutski i oslobađaju um. “Nisam sjajan surfer. Tek sam počela prije godinu dana i teško je napredovati u sportu. Nevjerovatno je koliko zadovoljstvo u ovome nalazim. Kako su valovi isprali sve moje nevolje. Postoji nešto u okeanu, soli i vjetru što liječi sve rane. Otkrila sam da je to moja vlastita meditacija.”

 

Osvrnula se i na nastup u poluvremenu Super Bowl-a. “J.Lo, kao Latina rođena u SAD -u, i ja, kao Latinoamerikanka u SAD -u, imale smo ogromnu odgovornost i priliku da predstavljamo sve različite manjine kroz naš nastup. U mom slučaju, takođe sam željela odati počast svojoj bliskoistočnoj kulturi. Osećam da smo to uradile. Iza toga je bilo puno posla, mnogo stresa. Ali to je bio jedan od vrhunaca moje karijere. Zaista sam mislila da je to sjajna prilika da istaknem koliko je latino zajednica važan dio američkog tkiva.”

 ultra.ba

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...