“Marmalade Blond”: Savršena boja kose za jesen

 

Koliko god voljeli tamniju boju kose s početkom jeseni, neke boje savršene su za one od nas, koji se žele držati ljeta dugo nakon završetka sezone. “Marmelade blond”, na primjer, trend je u boji kose koji može dodati intenzitet i svjetlinu vašem izgledu čak i nakon pada temperature.

BOJA KOSEFRIZURAHAIRSTYLEKOSALIFESTYLE MAGAZINMARMALADE BLONDMODASTILTRENDOVIULTRAULTRA MAGAZINULTRA MODERNO
Ova blond nijansa je dimenzionalna, stvorena sa više slojeva topline. To je srednje plava boja, prirodno zlatna kao osnovna boja, sa dodatkom zlatne ili bakarne nijanse tehnikom balayage po cijeloj dužini.”

“Marmelade blond” idealna je boja za svakoga, čija je kosa prirodno tamno ili svijetlo plava, a to je jedna od boljih opcija ako želiš posvijetliti kosu na jesen, a da se pritom ne upustiš previše u transformaciju poput platinaste plavuše.

Kako bi dobila ovaj izgled posjeti profesionalnog frizera i traži “srednje plavu osnovnu boju pojačanu prirodnim zlatnim tonovima”.

Neka tvoj frizer zna da želiš dodavanje dodatne dimenzije toplim tonovima, balayage ili pramenove. Takođe, navedi da želiš da tvoja boja odražava prirodniju (zlatnu) ili intenzivnu (bakarnu) toplinu.

ultra.ba

JOURNAL DE LUXE je popularan fashion, beauty & lifestyle web magazin. Svakog dana nove vijesti, savjeti i zanimljivosti.