Jesenske hit frizure za kovrčavu kosu

 

kovrčava-kosa_kosa-bez-volumena_frizure-za-jesen

Ako imaš kovrčavu kosu, onda znaš da s njom nikada nije dosadno. Kovrče su živahne i želiš li da te slušaju, bitno je da su savršeno ošišane, a za to ti treba profesionalac. Osobito, planiraš li odsjeći šiške. Nekoliko pravih poteza škarama, čini čuda za tvoju frizuru i olakšava ti svakodnevicu.

Kvalitetno ošišana kovrčava kosa jako je zahvalna za održavanje i sve što ti treba za dobru frizuru je ujutro namočiti vrhove, "zgužvati" kosu dlanovima, eventualno nanijeti malo kreme ili balzama jer su kovrče suhe i proći kroz nju "grabljama" - češljem koji posjeduje svaka kovrčava cura. U nastavku ti donosimo hit jesenske frizure za sretnice s kovrčama.

 

'Shaggy' kovrče

Pri oblikovanju ove fiirzure frizer koristi posebne škare i njima stvara brojne slojeve koji će "disciplinirati" neposlušne kovrče i kosi dati volumen. Ovo je ležerna frizura koju vrlo lako, nakon što je kvalitetno ošišana, možeš oblikovati sama. Shaggy može biti i kratka i duga kosa. Inačice ove frizure bile su popularne '80-ih.

 

Dugi, elegantni bob

Ošišaj kosu do ramena. Ukoliko imaš jako kovrčavu kosu, možeš ju izvući na četku kako bi dobila veće kovrče, više nalik valovima ili ju raščešljati i na nju nanijeti kremu koja će joj dati sjaj i otežati je te na taj način oblikovati.

 

Pixie

Ako ti je kosa jako oštećena od sunca i mora, vrijeme je za radikalne poteze škarama, no ne očajavaj. Pixie sjajno stoji na kovrčavoj kosi. Ako te pak brine da će ti zimi biti hladno po golom vratu, sjeti se samo mekanih i toplih šalova koji strpljivo čekaju premijeru u tvom ormaru. Ovo je ujedno i najednostavnija frizura za održavanje.

 

Bob sa šiškama koje uokviruju lice

U modi su šiške, a one će ti odlično stajati osobito ako imaš visoko čelo ili okruglo lice. Ošišaj se do ušiju i traži frizera da ti odreže šiške, ali tako da prate oblik lica. Dobit ćeš lijepu frizuru koja će istaknuti tvoje adute.

 

Duga, kovrčava kosa

Njegovanu, dugu kovrčavu kosu zaista je šteta ošišati. Odreži vrhove, po želji promijeni oblik frizure, želiš li je osvježiti. Ako si dosad nosila ravno ošišanu kosu, traži frizera da ju odrežee slojevito. Poigraj se i bojom. U doba godine kada nema puno sunca i koža nam je svjetlija, puti bolje pristaju i svijetlije nijanse kose. Bar pokoji pramen.

 

Začešljana kratka kosa

Kratko ošišana kovrčava kosa začešljana prema unazad, kakvu nosi Julia Garner, izgleda nevjerojatno elegantno. Osim toga, frizure u kojima je kosa maknuta s lica, brišu godine, odnosno pomlađuju.

zena.rtl.hr

JOURNAL DE LUXE je popularan fashion, beauty & lifestyle web magazin. Svakog dana nove vijesti, savjeti i zanimljivosti.