Foilayage - jesenski hit bojenja kose

 

ljepota_jesen_hit_trend_kosa_bojenje-kose_trend_frizura_boja-kose_tehnika_Foilayage

Kada je pojam balayage ušao u naše živote, činilo se da su nam se sve želje ispunile: prirodni sjaj za smeđu i plavu kosu bio je glavni termin u frizerskom salonu, jer ova francuska tehnika zahtjeva raštrkane svjetlucave pramenove za razliku od njihove klasične verzije koja je bila intenzivna i sezala je od korjena do krajeva.

 

Sada nova tehnika, foilayage, prijeti predvodnicima balayage-a, obećavajući da će zadržati efekat sunca na vašoj kosi mnogo duže i prirodnije.

Šta je foilayage?

To je savršena tehnika između balayage i tradicionalnih pramenova sa aluminijumskom folijom, koja daje prirodan sjaj kosi. Izbor palete bronzanih i zlatnih nijansi idealan je za osvjetljavanje i davanje topline svakoj boji kose, dok je izbor nijansi sa hladnim tonovima ono što vam je potrebno za moderniji i poseban rezultat. 

Balayage VS Foilayage

U obje tehnike, kolorista slobodnom rukom stvara razbacane pramenove po cijeloj dužini kose. Razlika je u tome što su istaknuti pramenovi umotani u foliju, tako da konačni rezultat izgleda svjetlije. Razlika u odnosu na klasične pramenove je u tome što refleksije ovdje ne polaze od korjena, a često čak i ne dosežu krajeve.

Jedna od njegovih velikih prednosti je ta što, baš kao i balayage, daje prirodan rezultat i oprašta „odsustva“ iz frizerskog salona.

zenskimagazin.rs

JOURNAL DE LUXE je popularan fashion, beauty & lifestyle web magazin. Svakog dana nove vijesti, savjeti i zanimljivosti.