Plaža na otoku Mljetu je raj kojeg morate doživjeti

 

hrvatska_croatia_otok-mljet_putovanja_travel_ljeto_plaža_odmor_ljetovanje

Iako se ljeto, moglo bi se reći, bliži kraju, neki od vas još uvijek uživaju na godišnjem odmoru pa zato vjerujemo da još nije kasno da istražite prirodne ljepote i plaže koje Hrvatska ima. Danas smo izdvojili plažu Saplunara na otoku Mljetu koja se nalazi u istoimenom naselju i zapravo je jedna od najljepših plaža tog dijela Jadrana. Predio Saplunara zaštićeni je krajobraz, zbog čega je to mjesto raj za ljubitelje prirode, mira i tišine. Plava, predivna pješčana laguna smještena  je na jugoistočnom dijelu otoka Mljeta koja je najzeleniji hrvatski otok. Dio Mljeta je i zaštićen kao prvi jadranski nacionalni park te kao rezervat prirodnih rijetkosti.

 

Plaža Saplunara nagrađena je Plavom zastavom što simbolizira kakvoću mora, ali i tome što se tu nalaze neke kritično ugrožene biljne vrste o kojima možete više saznati na informativnim pločama na plaži.

 

Ovo je mjesto koje će vam dati dozu romantike, ali i sadržaje ako dolazite kao obitelj s djecom ili kao društvo s prijateljima. Pijesak i šuma dodatan su bonus, a možete uživati i u sportskim aktivnostima poput picigina, plivanja, najma bicikla, ronjenja s dihalicom…

 

Ako tražite mir za svoj godišnji odmor ili samo želite nakratko pobjeći od svega, ovo je mjesto s kojim nećete pogriješiti! 

ljepotaizdravlje.hr

JOURNAL DE LUXE je popularan fashion, beauty & lifestyle web magazin. Svakog dana nove vijesti, savjeti i zanimljivosti.