Nakon 39 godina ABBA se vraća sa novom pjesmom

 

ABBA_GRUPA-ABBA_KULTNA-GRUPA-LIFESTYLE_MAGAZIN_MUZIKA_POP-MUZIKA_POPULARNO

Mamma Mia! Here we go again. Švedska senzacija ABBA je najavila, da će uskoro izbaciti novu pjesmu. Ovo će biti prve nove pjesme za Björna Ulvaeusa, Bennyja Anderssona, Agnethe Faltskog i Anni-Frid Lyngstad u gotovo četiri decenije…

 

Kvartet se takođe sprema za pokretanje emisije, pod nazivom Abba Voyage u kojoj će se njihove mlađe verzije, pojavljivati na pozornici pod imenom “Abba-tars” i izvoditi niz kultnih hitova. Izvor lista The Sun kaže: “ABBA se konačno vraća, i planiraju objaviti svoju prvu novu muziku u 39 godina, sljedećeg petka.”

 

Abba Voyage će slijediti povratak kultne grupe sa namjenski izgrađenim pozorištem u istočnom Londonu, za njihovu hologramsku predstavu, koja bi trebala biti otvorena sljedećeg mjeseca.

 

Izvor je nastavio: “Bjorn, Benny, Agnetha i Anni-Frid će biti tamo prve večeri. Konačno će otkriti svoje Abba-tarse, koji su ustvari hologrami njih samih. U emisiji će nastupiti Abba-tars, koji će i govoriti publici. To će biti kao da napravite korak unazad za gledaoce.”

 

Grupa je prvobitno počela planirati svoj dugo očekivani povratak 2019. godine, ali je pandemija Covid-19 omela njihovu ideju. Godine 2018. švedske zvijezde najavile su da će u budućnosti snimati nove pjesme – uz potvrdu prošle godine, da će proizvesti više pjesama nego što su prvobitno planirale.

ABBA_GRUPA-ABBA_KULTNA-GRUPA-LIFESTYLE_MAGAZIN_MUZIKA_POP-MUZIKA_POPULARNO

Novinar Geoff Lloyd, rekao je slušaocima svog podcasta, Reasons To Be Cheerful, da je Bjorn iz grupe ABBA rekao da je bend snimio pet novih pjesama. “Zbog tehničkih poteškoća i pandemije, to je odgođeno. Ali obećao mi je da će nova muzika grupe ABBA izaći 2021”, kaže Lloyd.

 

U saopštenju iz 2018. bend je izjavio, da je odluka da se krene s uzbudljivom ABBA avanturističkom turnejom, imala neočekivane posljedice. “Nas četvoro smo smatrali da bi, nakon nekih 35 godina, moglo biti zabavno udružiti snage i otići u studio za snimanje.”

 

Grupa, čiji hitovi uključuju Waterloo, Dancing Queen i Fernando, prvobitno se raspala 1982. godine, jer su parovi Bjorn i Agnetha, te Benny i Frida prekinuli svoje veze.

ultra.ba

JOURNAL DE LUXE je popularan fashion, beauty & lifestyle web magazin. Svakog dana nove vijesti, savjeti i zanimljivosti.