Kuća na plaži u Malibuu u kojoj je živio Steve McQueen prodana za 12,1 milion dolara

 

Steve-McQueen_kuća_plaža_malibu_klix_zanimljivosti_lifeszyle_glumac

Kuća na plaži u Malibuu u Kalforniji, u kojoj je nekada živio pokojni glumac Steve McQueen prodana je za 12,1 miliona dolara.

 

Kuća se prostire na 3.300 kvadratnih metara, a McQueen je u njoj živio sedamdesetih godina prošlog stoljeća, dok je bio u braku s glumicom Ali McGraw.Locirana je u privatnoj, zatvorenoj ulici u području Broad Beach. Ima pet spavaćih soba i pet kupatila, a gotovo svaka prostorija gleda na Tihi okean. Otvoreni tlocrt i veliki prozori pružaju zadivljujući pogled.

 

Podovi su napravljeni od tvrdog drveta. Novouređena kuhinja povezana je s prozračnom blagovaonicom. Prelijepo mramorno kupatilo nalazi se u sklopu glavne spavaće sobe.

Vrijednost ove kuće vrtoglavo je porasla u posljednjih nekoliko godina. Porasla je i cijena njegovog automobila. Ford Mustang iz 1968. godine, koji je McQueen vozio ulicama San Francisca, prošle godine je prodan na aukciji za čak 3,4 miliona dolara, što ga čini najvrijednijim Mustangom na svijetu.

 

McQueen, koji se proslavio ulogama u filmovima "The Great Escape" i "The Thomas Crown Affair", preminuo je 1980. godine, u dobi od 50 godina.
klix.ba

JOURNAL DE LUXE je popularan fashion, beauty & lifestyle web magazin. Svakog dana nove vijesti, savjeti i zanimljivosti.