Kalanchoe ‘Pink Butterflies’: Sukulant koji ćete poželjeti da imate

vrt_cvijeće_sukulneti_Kalanchoe-Pink-Butterflies

Sukulenti su jedna od omiljenijih biljaka, što zbog svojeg atraktivnog izgleda, a što zbog relativno lakog uzgajanja. Doista postoji mnogo vrsta, a križanjem se danas mogu pojaviti u čudesnim oblicima i bojama. Upravo je jedan takav Kalanchoe ‘Pink Butterflies’.

KALANCHOE ‘PINK BUTTERFLIES’

Zbog svojeg neobičnog izgleda u kojem prevladava ružičasta boja umjesto zelene, ovaj sukulent super će se isticati među vašim ostalim zelenim biljkama. Za njezinu boju zaslužan je nedostatak klorofila, a upravo je ova biljka dokaz da ponekad kada nešto nedostaje, priroda se potrudi i dobijemo totalno wow efekt. Kao i drugi sukulenti, nije zahtjevan za uzgoj, ali ipak bi se trebali pridržavati nekoliko pravila. Jedno od njih je da im osigurate dovoljno sunca. Ovoj biljci najviše će odgovarati sunčani prozori – južna ili zapadna strana, ali opet pazite da ih ne smjestite odmah uz staklo kako im sunce ne bi spržilo listove.

PRIPAZITE S VODOM

Kalanchoe ‘Pink Butterflies’ ne zahtijeva puno vode, ali jako je važno imati dobru mjeru. Najbolje ih je zalijevati navodnjavanjem i to tako da njihovu teglicu do pola uronite u veću teglu s vodom kako bi biljka upila vode koliko joj je dovoljno. S malim primjercima za to je dovoljno otprilike pola sata, dok će nešto većima trebati i više. Zlatno pravilo je i da sukulente sadite u manje teglice i kada ih presađujete (otprilike svake dvije godine) prebacite ih u tek nešto veću teglicu, nikako ne preveliku jer to može imati kontra efekt.

journal.hr

JOURNAL DE LUXE je popularan fashion, beauty & lifestyle web magazin. Svakog dana nove vijesti, savjeti i zanimljivosti.