5 čarobnih evropskih destinacija za ovu jesen

 

DESTINACIJE_EVROPA_EVROPSKI-GRADOVI_INSPIRATIVNO_JESEN_JESENJA-PUTOVANJA_LIFESTYLE_MAGAZIN_NAJLJEPŠI-GRADOVI_PUTOVANJA_TURISTIČKE-DESTINACIJE_INSPIRATIVNO_MAGAZIN

Putovanja su vraćaju na velika vrata, a jesen je idealno vrijeme za posjetu evropskih gradova. Šetnja ulicama nekog zanimljivog grada i pauza za kafu u instagramičnom kafiću je sve što ti treba ove jeseni! Ovi evropski gradovi su predivni u bilo koje doba godine, ali u jesenjim bojama su jednostavno neodoljivi. Osjeti vibracije nekog od njih i priušti sebi jesen za pamćenje.

 

Istanbul

Jesen je idealno vrijeme za posjetu ovom jedinstvenom gradu na dva kontinenta. Temperature su niže nego ljeti, ali i dalje ugodne za istraživanje ove riznice istorije i kulture. U ovo doba godine, Istanbul je prepun događaja, što je dodatni plus. Krstarenje Bosforom ne smiješ propustiti, jer je to idealna prilika da vidiš sve boje ovog mističnog grada, koji spaja religije, kulture, ljude, kontinente.

 

Stockholm

Stockhom je spoj modernog i tradicionalnog. Glavni grad Švedske posjeduje zanimljiv stari grad, ali je s druge strane kosmopolitski, moderan i dinamičan. Švedska je dom Nobelove nagrade, ali i kultne grupe ABBA, pa ljubitelji muzeja sigurno neće otići nezadovoljni iz ovog grada. I Stockholm ima svoj muzej na otvorenom, Gamla Stan, tj. pješačku zonu autohtonog izgleda prepunu kafića, restorana i suvenirnica.

 

Milano

Italijanska metropola, grad industrije, mode i neizostavna jesenja destinacija. Milano je mnogo više od grada mode i shoppinga. Ovaj grad čuva “Tajnu večeru” Leonarda da Vinčija, treću najveću katedralu na svijetu, famoznu Milansku skalu. U okolini Milana se nalaze i 3 jezera: Komo, Garda i Mađore sa svojim slikovitim gradićima, koji pružaju odmor od gradske buke.

 

Prag

Prag i jesen idu ruku pod ruku. Ovaj romantični grad je uvijek u modi. Predivan i dobro očuvan srednjovjekovni grad kulture, istorije, velikih parkova, piva i noćnog života. Posjetiti sve što vrijedi u ovom gradu, nije moguće odjednom i zbog toga se mnogi vraćaju ovom gradu iznova i iznova. Poznat je kao zlatni grad sa hiljadu tornjeva i mnogo lijepih mostova.

 

Copenhagen

Ako si u potrazi za hygge doživljajem, onda je Danska najlogičniji izbor. Skandinavski način života je već odavno popularan u cijeloj Evropi. Copenhagen je grad sa prelijepim dvorcima i vrtovima. Poznat je po svojoj vikinškoj prošlosti i najvećem piscu bajki svih vremena, Hans Christian Andersenu. Christiania, nekad hipijevska četvrt, je najbolje mjesto za predah uz kafu ili čaj, na putu do jednog od simbola grada – Male sirene.

ultra.ba

JOURNAL DE LUXE je popularan fashion, beauty & lifestyle web magazin. Svakog dana nove vijesti, savjeti i zanimljivosti.