Reese Witherspoon: Tajne mladolikog izgleda Plavuše s Harvarda

 

ljepota_Reese-Witherspoon_plavuša-s-harvarda-klix-naturala-miss7-zadovoljna-journal-beauty-zadovoljna

Mnoge poznate osobe stare graciozno, ali jedna nas glumica plave kose desetljećima iznova oduševljava. Da, riječ je o Plavuši s Harvarda, Reese Witherspoon koja je u ožujku navršila 45 godina. Reese se vrlo malo promijenila tijekom godina, a njezina 21-godišnja kćer Ava Elizabeth Phillippe više joj nalikuje na sestru blizanku. Pa, u čemu je njezina tajna? Evo što znamo o njezinim navikama koje prkose godinama te joj omogućuju da izgleda i da se osjeća mladoliko.

 

Tajne mladolikog izgleda Reese Witherspoon

 

Kombinira trening snage s kardio treninzima

Poput mnogih slavnih osoba, Witherspoon je glavni ljubitelj Body by Simone, metode vježbanja koju je osnovala trenerica Simone de la Rue, a koja kombinira plesni kardio visokog intenziteta s treningom tjelesne težine i otpora. “Fizička snaga je važna”, rekla je Reese, dodavši da također uživa u trčanju, jogi i spinningu (biciklizam u zatvorenom).

Treninge izvodi i vani

Witherspoon svoje treninge ne ograničava samo na teretanu. Kad ne trčkara po svom kvartu ili ne vodi pse u šetnju, ide na duga pješačenja kako bi poboljšala opću kondiciju. Bivši trener Michael George rekao je da su on i Witherspoon često išli na planinarenja dok se pripremala za film This Means War, uz lagane bučice za dodatni napor.

 

Ne štedi na kremi za sunčanje

Već smo to rekli i ponovit ćemo: Krema za sunčanje je broj 1 zaštita ne samo od raka kože, već i od znakova starenja na vašem licu. Jasno je da je Reese Witherspoon na istoj stranici. Svojedobno je izjavila da bi jedna proizvod bez kojeg ne bi otišla na pusti otok bio krema za sunčanje, što objašnjava zašto je njezina koža glatka, bez tamnih mrlja i blistava. Zapravo, neka istraživanja sugeriraju da krema za sunčanje može pomoći u preokretanju znakova oštećenja od sunca i poboljšati teksturu i svjetlinu kože, pa je u vašem najboljem interesu da je svakodnevno nanosite – da, i kad je oblačno.

 

Ne vjeruje u pomodne dijete, ali jede puno zelenila

Reese ne sudjeluje u hit dijetama jer ionako, kaže, cijelo vrijeme vježba kako bi ostala zdrava. Općenito ne vjeruje u dijete, ali zato jede zdravo, drži se malih obroka i grickalica i ne pretjeruje s alkoholom. Također, često pije zelene smoothieje koji su prepuni zelenog lisnatog povrća, celera, kruška, jabuka i ostalih zdravih hranjivih sastojaka.

 

Uzima vodu sa sobom gdje god ide

Njezina najbolja tajna protiv starenja možda je najjednostavnija od svih: ona i njezina bočica s vodom praktički su sijamske blizanke. Ozbiljno, pogledajte gotovo svaku njezinu paparazzi fotografiju na ulici i vidjet ćete kako je uvijek u društvu s bočicom vode.

 

Ako ostanete hidratizirani, nećete samo održavati zdravu težinu, pojačati tjelesne i mentalne performanse, podmazati zglobove, pomoći u filtriranju otpada iz tijela i održavanju temperature na normalnoj razini – već ćete raditi uslugu i vašoj koži. Mnogi ljudi smatraju da pijenje više vode ostavlja kožu sjajnom.

 

Odvaja vrijeme za brigu o sebi

Poput sve većeg broja žena, Witherspoon prepoznaje kako joj je njezino mentalno blagostanje jednako važno kao i tjelesno zdravlje. Uzimanje vremena za oporavak od zauzetog rasporeda može vas spriječiti da izgorite i poboljšati vašu mentalnu jasnoću i produktivnost. Stoga nije ni čudno da Witherspoon navodno ima energije za rano buđenje – u 4 sata ujutro –  kada čita svoje e-mailove i čavrlja sa zaposlenicima u svojoj tvrtki prije nego što započne dan (vjerojatno pomaže i njezina dobro dokumentirana ljubav prema kavi).

 

Svoj jutarnji trening također računa kao oblik osobne terapije. U srcu brige o sebi je spremnost da volite sebe i dopustite sebi da se odmorite prije nego što se pobrinete za sve ostale. I to je načelo po kojem Witherspoon živi svaki dan.

naturala.hr

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...