8 jednostavnih navika od 5 minuta ili manje koje će promijeniti vaš život

 

IZLAZAK-ZALAZAK-SUNCA_MEDITACIJA_POZITIVNE-AFIRMACIJE_PROMJENA-ŽIVOTA_SMIJEH

Želite biti sretniji, zdraviji i uspješniji u životu? Ne propustite ovih 8 jednostavnih svakodnevnih navika koje će vam promijeniti život

 

Tražite jednostavne navike koje će vam promijeniti život? Ponekad, da bi se postigle opšte pozitivne promjene u životu, jednostavno treba usvojiti navike koje vam neće oduzeti vrijeme, a koje su tako efektne za vaš život. To su brze akcije koje implementirate u svoju svakodnevnicu i vježbate kad imate samo pet minuta da razvijete bolji život za sebe.

 

Ovo je 8 jednostavnih navika od 5 minuta ili kraće koje mogu promijeniti vaš život.

 

1. Meditirajte

 

Odvojiti nekoliko minuta za prekid veze i biti svjestan svog daha odličan je način da snizite razinu anksioznosti i raščistite svoje misli, što će vam sigurno pomoći u donošenju boljih odluka u svakodnevnom životu. Opustite se, zatvorite oči. Udahnite i izdahnite. Na YouTube-u postoje hiljade petominutnih meditacija. Izaberite svoje.

 

2. Gledajte izlazak/zalazak sunca

 

Zastanite i uživajte u trenutku. Malo je šta opuštajuće kao posmatranje izlaska i/ili zalaska sunca. Ujutro će vam to dati energiju za sve izazove pred vama, a navečer opustiti nakon napornog dana.

 

3. Pozovite/pošaljite poruku dragoj osobi

 

Samo 5 minuta vam je dovoljno da dragoj osobi date do znanja da mislite na nju i da se napunite pozitivnom energijom razgovarajući sa osobama do kojih vam je stalo.

 

4. Gledajte/čitajte nešto smiješno

 

Smijeh je uvijek najbolji lijek. 5-minutna smiješna videa ili vicevi poboljšat će vam raspoloženje i potaknuti proizvodnju hormona sreće.

IZLAZAK-ZALAZAK-SUNCA_MEDITACIJA_POZITIVNE-AFIRMACIJE_PROMJENA-ŽIVOTA_SMIJEH 

5. Stavite kremu za sunčanje

 

Krema za sunčanje je obavezna tokom cijele godine kako bi vas zaštitila od štetnih UV zraka. Nikada ne napuštajte svoj dom bez adekvatne zaštite za kožu. Vaše zdravlje će vam biti zahvalno.

 

6. Vježbajte ramenima

 

Pet minuta pomjerajte ramena prema naprijed, a zatim prema natrag. Opušta vaše napete mišiće, a mogli biste dodati i ruke kako biste napravili mini-trening.

 

7. Zapišite pozitivne riječi na papir

 

Poboljšava vašu percepciju svijeta, pojačava raspoloženje i stvara pozitivan način razmišljanja. Ne morate se držati teme, samo nastavite i zapišite sve pozitivne riječi koje vam padnu na pamet u sljedećih pet minuta.

 

8. Slušajte pozitivne afirmacije

 

Pet minuta afirmacija svaki dan stvorit će čuda za vaše putovanje do samorazvoja. Idite na istu ili grupu sličnih potvrda koje poboljšavaju vaš fokus na vaše ciljeve i snove.

IZLAZAK-ZALAZAK-SUNCA_MEDITACIJA_POZITIVNE-AFIRMACIJE_PROMJENA-ŽIVOTA_SMIJEH
soeursmagazine.com

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...