U Londonu možete posjetiti kopiju stana slavnog detektiva Sherlocka Holmesa

 Nedaleko od stanice Charing Cross u Londonu nalazi se The Sherlock Holmes Pub, koji je podijeljen na dva sprata. U prizemlju se možete opustiti uz piće, a na spratu vas čeka kopija stana u kojem su živjeli slavni detektiv Sherlock Holmes i njegov pomoćnik Dr. Watson.

Stan je, prema riječima vlasnika, namješten da izgleda tačno onako kako je izgledao i onda kada je detektivski dvojac boravio u Londonu.

London_putovanja_Sherlock-Holmes

U prostoriji su pažljivo poredani novinski isječci, fotografije, pisma, knjige, slike, violina... Ulaskom u muzej posjetitelji putuju nazad do 1881. i imaju priliku vidjeti i dotaknuti predmete koji su opisivani u knjigama o poznatom detektivu.

Muzej svake godine privlači stotine hiljada ljudi iz svih dijelova svijeta, a posebno je interesantno što je prilikom posjete moguće kupiti nekolicinu vrijednih suvenira koji se spominju u knjigama i prikazuju u ostvarenjima o detektivu.

klix.ba

Vaša destinacija za najnovije modne trendove, horoskop, ukusne recepte, zdraviji i ljepši život i još mnogo toga jer #MItoTAKO