Što se događa u tijelu kada jedete previše kruha?

 

hljeb_kruh_zdrava-prehrana_zdravlje_ishrana

Malo tko ne voli kruh, no koliko kruha je previše kruha?

 

Kruh je obično namirnica koja se prva izbacuje iz prehrane kada krenemo s dijetom. Čak i ako ne pokušavate smršavjeti moguće je da jedete previše kruha, a ovo su nuspojave koje bi to moglo izazvati.

 

Bit ćete gladniji

U ovom slučaju bitno je koji kruh jedete. Naime, on je bogat ugljikohidratima, a bijeli kruh ima posebno visok glikemijski indeks. Jedna studija pokazala je kako hrana s visokim glikemijskim indeksom može još pogoršati osjećaj gladi i poticati prejedanje, što nije nešto što želite raditi nakon što se pojeli hrpu kruha.

 

Nagli rast šećera u krvi

Ako pojedete cijelu košaru kruha, to može rezultirati naglim porastom šećera u krvi. Važno je imati na umu da takvi česti skokovi mogu doprinijeti riziku od dijabetesa tipa 2. “Bijeli kruh je od rafiniranog zrna i visoki glikemijski indeks može dovesti do rasta šećera u krvi”, rekla je dijetetičarka Lori Zanini.

 

Debljate se

Osim što kruh može dovesti do prejedanja i žudnji koje mogu uzrokovati da dobijete nekoliko kilograma, bijeli kruh nema vlakana i nutrijenata. To znači da ga tijelo brzo probavlja i da ne dobivate vlakna koja su bitna za organizam kako biste dulje ostali siti. Umjesto toga ste nakon bijelog kruga brzo gladni i unosite više kalorija.

 

Zatvor

Još jedna loša strana unošenja premalo vlakana u organizam je zatvor. Problemi s probavom mogli bi doći uz konzumiranje previše bijelog kruha.

 

Napuhnutost

Bijeli kruh može biti prepun natrija, a to je posebno loše ako pojedete nekoliko šnita odjednom. Posebno bogat natrijem je kruh koji poslužuju u restoranima. Konzumiranje toliko soli može dovesti do napuhnutosti što može biti prilično neugodno i bolno.

hr.n1info.com

Vaša destinacija za najnovije modne trendove, horoskop, ukusne recepte, zdraviji i ljepši život i još mnogo toga jer #MItoTAKO