Prvo polufinale Eurosonga: Hrvatska, Slovenija i Sjeverna Makedonija ispale iz takmičenja

 

Klix_journal_eurosong_muzika_takmičenje_zabava

Prvo polufinalno večer Eurosonga održano je sinoć (18.05.) u Ahoy Areni u nizozemskom lučkom gradu Rotterdamu gdje su se predstavili izvođači iz 16 zemalja.

 

Ipak, samo njih 10 s najviše glasova publike i stručnog žirija prošlo je u finale i borit će se za najbolju pjesmu Evrope.

 

Finalisti prve polufinalne večeri Eurosonga 2020. su: Norveška, Izrael, Rusija, Azerbejdžan, Malta, Litvanija, Kipar, Švedska, Belgija i Ukrajina.

 

Hrvatska predstavnica Albina Grčić (22) predstavila se sa modernom i razigranom pjesmom “Tick-Tock” na 65. Eurosongu. Splićanka je nastupila pod rednim brojem 10 pred 3.500 ljudi koliko ih se nalazilo u areni zbog epidemioloških mjera koji su morali pokazati negativan tekst na koronavirus prilikom ulaska u dvoranu. Nakon nastupa Albinu je dočekao gromoglasan aplauz za svoj performans.

 

Nastup je imao i predstavnik Sjeverne Makedonije Vasil koji je izveo pjesmu “Here I Stand” kao i predstavnica Slovenije Ana Soklič koja je lani pobijedila s pjesmom “Voda”, a ove godine je odabrana na internom takmičenju s pjesmom “Amen” koju je večeras izvela pred publikom.

 

Ovogodišnji logo Eurosonga predstavlja apstraktnu reprezentaciju boja zastava zemalja koje će se takmičiti, a ujedno čini i posvetu prethodnim takmičenjima koja su se održala u ovoj državi.

 

Druga polufinalna večer bit će održana u četvrtak 20. maja, dok će se superfinale Eurosonga održati 22. maja.

tuzlanski.ba

JOURNAL DE LUXE je popularan fashion, beauty & lifestyle web magazin. Svakog dana nove vijesti, savjeti i zanimljivosti.