Poruka dana: Luksuz nisu ni šminka ni restorani ni visoke štikle, pravi luksuz je – živjeti kako ti se sviđa!

telj.org

poruka-dana_zivot_luksuz_zabava_druzenje_atma_zadovoljna_journal_lifestyle_osobni-razvoj_motivacija
Luksuzan život je živjeti po svojim pravilima, ići ka svojim ciljevima. Ne tražiti opravdanja. Ne podilaziti. Ne pravdati se za svoje izbore, svoje snove, interese. Družiti se s onim s kim ti je lijepo, biti zajedno iz ljubavi, a ne zbog osjećaja dužnosti.

 

Luksuz nisu ni šminka ni restorani ni visoke štikle. Pravi luksuz je živjeti kako ti se sviđa. U udobnim čizmama i bojom ruža koji ti se sviđa ili potpuno bez šminke. Jesti ono što voliš, družiti se s onim s kim ti je lijepo, biti zajedno iz ljubavi, a ne zbog osjećaja dužnosti.

 

Naučite odbaciti nepotrebno, ono što je postalo zastarjelo i istrošeno, ali čuvajte ono volite. Petogodišnja kćer moje prijateljice cijeli svoj mali život nosi u goste svoju žličicu. Može sebi dozvoliti luksuz da jede žlicom koja joj se sviđa. Njena majka se toga stidi i svaki se put pokušava opravdati.

 

A ja sam počela nositi na izlete svoje posuđe, jer ne volim jesti iz plastike. I briga me što drugi o tome misle.

 

Luksuzan život nije „zato što ti to zaslužuješ“, već zato što je ta stvar tebe dostojna. Šalica koju ti je poklonila sestra. Tatina majica, u kojoj je tako ugodno spavati. Kolač po maminom receptu. Poljubac voljenog čovjeka. Zanimljive knjige. Dobri filmovi. Omiljene pjesme. Svježa posteljina. Čist stan. Život koji si sama izabrala.

 

Luksuzan život nije živciranje kad nešto ne ide kako treba. Čarape ti se mogu pokidati. Tijesto može ne narasti. Prijatelji ne žele gledati tvoj omiljeni film. Voljena osoba može te napustiti. Možda ne dobiješ unaprjeđenje na poslu. Svašta se može dogoditi.

 

Ako ti nešto ne uspijeva, to nikako ne utječe na tvoju vrijednost. To samo znači da trenutno ne ide sve kako želiš.

 

Luksuzan život znači imati mogućnost izbora. Da zakrpaš pokidane čarape ili da kupiš nove. Baciš kolač i naručiš pizzu ili da pokušaš ispeći drugi. Da sama gledaš film ili da pođeš s prijateljima u kafić. Da se prepustiš ili boriš. Potražiš novi posao ili revidiraš svoje ciljeve na starom.

 

Luksuzan život je živjeti po svojim pravilima. Ići ka svojim ciljevima. Ne tražiti opravdanja. Ne podilaziti. Ne pravdati se za svoje izbore, svoje snove, interese.

 

Moći reći: Ne može tako sa mnom.

 

I reći: Može mi se.  atma.hr

Vaša destinacija za najnovije modne trendove, horoskop, ukusne recepte, zdraviji i ljepši život i još mnogo toga jer #MItoTAKO