Mjesečni horoskop za svibanj/maj 2021.

 

mjesecni-horoskop-za-maj-2021_horoskop_astrologija

Početkom mjeseca Merkur ulazi u svoju kuću Blizanaca pa svima donosi lakoću komunikacije, razmišljanja, upoznavanja i raznih susreta. Slijedi mlad Mjesec 11.05. u Biku, što nam daje nove šanse na svim životnim poljima, a posebno kada su emocije, financije i posao u pitanju. Pred kraj mjeseca Merkur kreće retrogradno od 29. i bit će u tom hodu do 22.06.. U tom periodu mogu se vratiti neke bivše romantične veze, poslovni kontakti i općenito neke bivše aktivnosti. Sada svi trebamo položiti ispit iz svojih grešaka, ne donositi brze odluke, ne započinjati ništa novo.

 

Slažete li se da je svibanj/maj mjesec jedan od ljepših proljetnih mjeseci u godini? Mnoge osobe mogu osjećati lijepe energije, dosta je mirniji mjesec i puno ljubavi, posla i harmonije će biti u ovom mjesecu. Mnogi izazovi i velike promjene se događaju u poslovnoj sferi pa čak i u drugim područjima, što ovisi od vašeg osobnog horoskopa i položaja zvijezda.

 

Početkom mjeseca Sunce će biti u kvadratu sa Saturnom, što može pokoriti vaš ego i želju za prekomjernim uživanjem i zabavom, ali neće biti ozbiljnih problema osim što će vam pokvariti raspoloženje. Moguće je da se pojave prepreke pa budite strpljivi i ne suprotstavljajte se starijima, nadležnima i ne radite stvari iz inata. Izbjegnite svaki vid pretjerivanja.

 

Zatim od 04. Merkur ulazi u svoju kuću Blizanaca pa svima donosi lakoću komunikacije, razmišljanja, kraćih putovanja, izleta, zanimljivih razgovora, upoznavanja i raznih susreta. Zatim slijedi mlad Mjesec 11.05. u Biku, što nam daje nove šanse na svim životnim poljima, a posebno kada su emocije, financije i posao u pitanju. To mnogim osobama donosi procvat, dok pojedine osobe mogu imati nepovoljniji period.

 

U periodu lijepog aspekta Sunca i Neptuna 12. i 13. moguća su neka otkrića koja vas mogu odvesti putem do zvijezda i blagostanja. Kako će Merkur biti u trigonu sa Saturnom onda očekujte ozbiljne razgovore, dogovore kada su dugoročni planovi i projekti u pitanju.  Već 16., 17. Mjesec je u opoziciji s Plutonom pa sami možete duboko zaviriti u sebe i spoznati što se zaista događa u vama i što je dobro, a što loše.

 

Duboka koncentracija može probuditi u vama želju za duhovnim i okultnim znanostima. Zatim Sunce prelazi u Blizance 20.05. pa se tempo ubrzava, mijenjaju se životni prioriteti gdje možemo očekivati mnogo poslova, intenzivne komunikacije i mnogo svestranosti. Zatim Jupiter pravi Kvadrat sa Suncem što nam svima može dati da pretjerano ističemo sebe i da dajemo poseban značaj koji nije realan.

 

Potrebno je obratiti pažnju na isticanje, poglede na druge ljude i biti realni. Zatim Merkur 20.05. gradi kvadrat s Neptunom što je opet negativan aspekt koji može utjecati na psihu, ljudi daje paniku, uznemirenost pa ne odlučujte na brzinu i ne donosite bitne odluke. Budite oprezni u prometu, čuvajte svoje osobne stvari i pazite koga slušate i što pričate. Zatim slijedi pun Mjesec i totalna pomrčina Mjeseca u Strijelcu, što donosi velike preokrete za svaki znak, a posebno za Strijelce, Djevice, Ribe i Blizance.

 

I pred kraj mjeseca Merkur kreće retrogradno od 29. i bit će u tom hodu do 22.06.. U tom periodu mogu se vratiti neke bivše romantične veze, poslovni kontakti i općenito neke bivše aktivnosti. Sada svi trebamo položiti ispit iz svojih grešaka, ne donositi brze odluke, ne započinjati ništa novo već završavati staro ili nastaviti već ranije započeto. U ovom mjesecu odbacite ego, budite realni, družite se i ne gledajte samo svoju osobnu korist.

 

Što mogu očekivati znakovi Zodijaka u mjesecu svibnju/maju?

 

OVAN

 

Dragi Ovnovi, vama ovaj mjesec donosi divne prilike za uspjeh, posebno kada je novac u pitanju. Neka nova poznanstva i ideje su aktivna pa sve bitno isplanirajte i pokrenite do sredine mjeseca da bi poslije došlo do realizacije i većeg priljeva novca.

 

Druga polovina mjeseca je aktivna za putovanja kod prijatelja, rođaka i na neke dalje destinacije. Merkur iz Blizanaca vam daje jasnija planiranja i razmišljanja. Emotivno očekujte prekretnicu ljubavnih i obiteljskih odnosa i događanja u njima.

 

Vrijeme ljubavi i duhovne harmonije dolaze u drugoj polovini svibnja/maja. Preuzmite inicijativu i rješavajte nesuglasice. Intuicija je dobra pa vam može pomoći. Kada je zdravlje u pitanju priuštite sebi relaksaciju, moguće su glavobolje i alergije.

 

BIK

 

Dragi Bikovi, vi u ovom mjesecu trebate dati maksimum u poslu. Budite hrabri i borite se bez da se sukobite s nekim, već budite mirni i suzdržite se od konflikta. Sada je vrijeme da preispitate partnerske odnose, da se ne opterećujete mentalno ni fizički i da završite nagomilane obaveze.

 

Od sredine mjeseca možete pojačati radne aktivnosti mada su i tada moguća miješanja i neka blokiranja radnih aktivnosti. Ustrajte jer vam predstoji lijepa financijska zarada. Pojedini Bikovi mogu imati veće troškove od zarađenog. Emotivno, sada vam neće biti prioritet intimnih razgovora, duhovnih razumijevanja, već imate potrebu za dodirima, nježnostima.

 

Kod mnogih je naglašena promjena na polju emocija pa ako ste slobodni može se pojaviti srodna duša. Bitno je da s partnerom uspostavite duševni, mentalni i fizički kontakt. Kada je zdravlje u pitanju čuvajte se prehlade, pojačajte imunitet i pazite na sinuse i bubrege.

 

BLIZANCI

 

Dragi Blizanci, vama je veći dio mjeseca u mašti i sanjarenju, što vam zadaje problem, jer teško vam odraditi rutinske stvari pa morate sami sebe tjerati. Uslijed zastoja u radu nedostatci isplivavaju na površinu pa se potrudite da ih vidite. Moguće su situacije gdje se možete osjećati neugodno zbog neke dvosmislenosti pa bi bilo pametno da izbjegnete svađu i konfliktne situacije.

 

Od sredine mjeseca Jupiter vam dolazi u pomoć i pokreće sretne energije u poslu i karijeri. Ipak, ne očekujte velike sretne promjene, jer one dolaze tek naredne godine. Za to vrijeme možete zapisivati svoje ideje koje vam se pojavljuju. Vaše misli privlače financije pa mislite pozitivno. Emotivno sanjarenje i mašta su aktivni gotovo cijelog mjeseca pa se ponekad spustite na zemlju i napravite nešto lijepo za svoju voljenu osobu i obitelj.

 

Pokrenite ženu u sebi i prihvatite svoju sudbinu koja vam je dana, samim tim dolazi do vas i snažan muškarac za slobodne Blizance. Zauzeti će uživati u kućnoj atmosferi i rješavanju tekućih obaveza uz dodatak romantike i čarolije. Kada je zdravlje u pitanju posvetite se sebi uzimajte vitamine da popravite svoj izgled i fizičku kondiciju.

 

RAK

 

Dragi Rakovi, neke odluke u ovom mjesecu mogu biti presudne za vašu buduću karijeru. Kada bi se oslobodili sumnje i stekli samopouzdanje uspjeh bi bio skroz zagarantiran. Postoji mogućnost da vam netko pomogne tko je bio u nekoj vrsti distance kada ste vi u pitanju. S kolegama imate korektan odnos i lijepo slaganje. Idite naprijed i ne mislite da ste previše ambiciozni i da izgledate sebično.

 

Vaš ugled i profesija dolazi do izražaja i sve vam ide na ruku i u vašu korist. Moguće je da trebate obnoviti neka vaša znanja kako bi postali vještiji i uspjeli u nečem novom. Financije idu uzlaznom putanjom i tako će biti u budućnosti. Emotivno odličan mjesec ispunjen romantikom s voljenom osobom.

 

Iako ste osjećajni i senzualni povedite računa i budite malo taktični prema voljenoj osobi. Ako ste slobodan Rak, onda već početkom mjeseca ugodno poznanstvo iz prijateljskog druženja prerasta u ljubavnu vezu. Nije sigurno koliko će potrajati, ali ipak stječete lijepo iskustvo. Kada je zdravlje u pitanju nema većih promjena, osim što trebate više sna i ne radite ništa na fizičkom izgledu drastično.

 

LAV

 

Dragi Lavovi, vama je u ovom mjesecu posao i karijera bitniji od ljubavi pa se potrudite u prvih tjedan dana maksimalno i sve će se okruniti uspjehom. Poslije toga možete napraviti mali predah. Radite samostalno pa u hodu vam, pristiže i pomoć od partnera. prijatelja ili kolege. Sve radite isključivo po planu i u potpunosti.

 

U drugoj polovini svibnja/maja vaši poslovi ulaze u sretnije tokove. Pokreću se uspješna poznanstva i viđenja s osobama na položaju pa čak i nekim školskim prijateljima. Sada ako imate šefa, slobodno tražite povišicu i dobit ćete je. Financije idu boljim tokom od prethodnog perioda. Emotivno, uslijed većih poslovnih obaveza malo je vremena za emotivni i privatni život.

 

Za sada vama je dobro i da ste sami, a u ljetnim mjesecima, kada se zaljubite, vaše srce i ljubav gori. Zauzeti Lavovi imaju pomoć od svog partnera, dok oni su pretrpani poslom. Kada je zdravlje u pitanju, sada trebate izbjegavati rizične fizičke aktivnosti i ne mučite organizam s dijetama.

 

DJEVICA

 

Drage Djevice, vi sada možete rješavati neke probleme na jednostavan i originalan način. Pojedine Djevice mogu dobiti primamljivu poslovnu ponudu. Nema potrebe da se bojite, slobodno se upustite u borbu i sigurno je kada se pokrenete da je uspjeh vaš. Ako vam nešto nije jasno, nema potrebe da se stidite već zatražite pomoć od kolega ili nekoga tko ima to iskustvo da vam pomogne.

 

Kako Merkur, vaš vladar, kreće retrogradno, onda sve obaveze i poslove trebate završiti do 29.05. i biti oprezni do 22.06. Financije su nepredvidive pa ako imate stalno primanje, samo je to sigurno. Ne trošite novac na nešto što vam nije neophodno. Emotivno sve teče mirno bez većih trzavica.

 

Već krajem mjeseca neke osobe mogu se miješati u vaš osobni život i odnos s voljenom osobom. Zato budite ozbiljni i samostalni s vašom voljenom osobom. Brinite o vašoj obitelji i partneru, jer su njima sada bitna vaša podrška i savjeti. Kada je zdravlje u pitanju mnogo aktivnosti i umjerenosti u svemu može pozitivno utjecati na vaše zdravlje.

 

VAGA

 

Drage Vage, mnogo obaveza i posla kod vas se može svoditi na kućne aktivnosti ili rad od kuće. Obim posla se može uvećati pa samim tim treba ga ravnomjerno rasporediti. Pronađite poduzetnički dar u sebi i ne bavite se previše moralnim temama već financijskim. Sada sigurno dobivate polet kada su financije u pitanju, jer se pruža prilika veće zarade i da u narednom periodu predstoji još bolje.

 

Emotivno ne mislite ništa negativno, dok u vašim vezama postoji sklad i harmonija. Pojedine Vage sada mogu dočekivati goste u dužem vremenskom periodu. Samim tim vi možete još više ojačati svoju vezu ili brak. Slobodne Vage imaju priliku za lijep susret koji može potrajati na duže staze.

 

Uz vašu iskrenost i otvorenost zvijezde vam obećavaju lijepu ljubav i romansu. Kada je zdravlje u pitanju budite usmjereni na vaše fizičko i duševno zdravlje pa se preporučuje i jedan sistematskii pregled.

 

ŠKORPION

 

Dragi Škorpioni, vi imate snage i volje pa trebate rješavati više hitnih poslova, što vas još više može pokrenuti. Ako imate šefa, sada možete iskazati svoju najbolju stranu, što će biti sigurno primijećeno. Rezultati će biti značajni pa da bi bilo odlično da uključite i kolegu u sve to. Sada su suradnje vrlo korisne pa ih nemojte izbjegavati.

 

Kada su financije u pitanju, vi se oslanjate samo na sebe i na svoje kvalitete, sposobnosti i talente. Imate mogućnost za intenzivan rad koji donosi veliku svotu novca. Emotivno je dosta dobro, jer ste vi zauzeti s mnogo posla pa jednostavno nema vremena za konflikte s voljenom osobom ili obitelji.

 

Slobodni Škorpioni, sredinom mjeseca bi se mogla dogoditi odlična veza o kojoj ćete odmah preuzeti brigu. Ne preuzimajte sve na sebe i partner se pita za nešto. Kada je zdravlje u pitanju, više se krećite i boravite na suncu.

 

STRIJELAC

 

Dragi Strijelci, kod vas je dosta posla pa čak može biti i napeta atmosfera. Ne uzimajte nikakve kritike i napade k srcu, jer ako su šefovi nezadovoljni, to nema veze sa vama. Potrudite se da obavljate svoj posao korektno i budite ustrajni. Ako nemate posao ili planirate nešto sami pokrenuti, onda se možete osloniti na prijatelje, jer vam oni zaista mogu ukazati koji bi to posao bio ili da krenete u suradnju s njim.

 

Kada su financije u pitanju, sada nije vrijeme da ulažete u neke krupnije stvari i ne forsirajte ništa, neka sve teče svojim tokom. Moguće je nezadovoljstvo i poslom i financijama. Emotivni život kod zauzetih može nositi neke razmirice, uvrede, optužbe i neki stari problemi mogu isplivati na površinu.

 

Bilo bi dobro da preskočite sve nesuglasice i posvetite se svom ljubavnom partneru. Slobodni Strijelci mogu doživjeti veliku strast pa kada se ona stiša vi nastavljate uživati s partnerom. Kada je zdravlje u pitanju, uzimajte vitamine i čuvajte se prehlade.

 

JARAC

 

Dragi Jarci, kod vas je Mars u vašem polju partnerskih odnosa pa on reže i donosi promjene na poslu i u emotivnim vezama. Poslovno je moguće da cijeli mjesec imate veliku konkurenciju u poslu pa razmišljate da odustanete, što se ne preporučuje, već se borite i idite samo naprijed. Da bi uspjeli potrebno je da se brže prilagođavate uvjetima koji se stalno mijenjaju. Vi ste ta osoba koja treba činiti ustupke u novonastaloj situaciji, a ne da vi stalno tražite da se vama čine. Moguće je, ako radite u grupi, da neke vaše kolege odustanu ili naprave neke greške.

 

Kada su financije u pitanju, kako ste mnogo radili, tako imate i veći priljev novca. Emotivno sada sve ovisi o vašem ponašanju u obitelji i s emotivnim partnerom. Početak mjeseca je malo turbulentan pa se malo povucite i ne tražite da se ispunjaju vaše želje, već to ostavite za povoljniji trenutak. Slobodni Jarci trebaju izbjeći tužnu prošlost i usmjeriti se na svoje osjećaje. Oprostite sebi i drugima koji su vas povrijedili. Nova ljubav se pojavljuje ovog ljeta.

 

Kada je zdravlje u pitanju budite umjereni u fizičkim i mentalnim aktivnostima. Veći stres može pokrenuti kronični problem.

 

VODENJAK

 

Dragi Vodenjaci, vi ste na izmaku snage, ali ipak ne odustajte, sada kada ste na vrhu karijerne ljestvice. Prva polovina mjeseca sve ide na mišiće i ne kako ste zamislili. Pojedini Vodenjaci mogu biti predmet raznih ogovaranja pa se ne živcirajte, istina dođe kad tad. Ne planirajte iz bijesa osvetu i ne odustajte od svog projekta.

 

Uviđate da je u pitanju jedan vaš kolega kojeg se trebate paziti i držati podalje od sebe. Kada su financije u pitanju potreban je oprez i troši se samo za neophodne stvari . Ne ulazite u kredite ili neke pozajmice, jer vas to gura u ponor. Emotivno je sreća naklonjena s obitelji, djecom, voljenom osobom, prava harmonija i blagostanje.

 

Pojedini Vodenjaci mogu postati prezahtjevni ili nezadovoljni partnerom, što ih ne čini sretnim. Najbolje bi bilo da izađete iz te energije da ne izgubite sav trud koji ste uložili s voljenom osobom. Slobodnim Vodenjacima krajem svibnja/maja može se posrećiti da upoznaju novu osobu. Kada je zdravlje u pitanju suzbijte bijes i razdražljivost .

 

RIBE

 

Drage Ribe, u ovom mjesecu vi možete pojačati svoj ugled zahvaljujući vašoj ambiciji i samopouzdanju. Uslijed dobrog uspjeha na poslu sada možete napredovati u karijeri, što može zasmetati vašim pojedinim kolegama, mada vi već osjećate intuitivno tko vas ne voli i tko spletkari iza vaših leđa.

 

U drugoj polovini mjeseca novčana situacija se pojačava, posebno kod osoba koje su povezane nekim vidom komunikacije. Emotivno, sada vi usklađujete lijepo i korisno pa možete malo i posao zanemariti.

 

U obitelji sve je uglavnom u svojim normalnim tokovima pa bi bilo dobro da napravite s voljenom osobom neku romantičnu atmosferu. Slobodne Ribe su dočekale svoju najdražu osobu na svijetu pa se možete opustiti i uživati u ljubavi. Kada je zdravlje u pitanju, čuvajte se povreda i ne opterećujte oči.

 

Sretno u svemu!

atma.hr

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...