KRALJICA CVIJEĆA NA BALKONU: Pomoću ovog trika ruže će bujati i u saksijama!

 

cvijeće_ruža_balkon_vrt_mini-ruže

Ruže mogu da se gaje u saksijama veće zapremine i da savršeno uspjevaju na balkonima i terasama.

 

Potrebno je samo da izaberete odgovarajuću vrstu ruža koja je pogodna za uzgoj na terasi:

 

1. Floribunda: ova vrsta ruže postoji u različitim bojama, a neke popularnije sorte Floribunda su Večernja zvjezda, Kraljica Amber i Seksi Reksi.

 

2. Mini ruže: ovo su sitne sorte ruža koje savršeno uspjevaju u saksijama jer im ne treba mnogo zemlje i širine za korjenje.

 

3. Patio ruže: To su ruže koje mogu da narastu do visine klasične ruže, imaju tamnozelene listove i živopisne boje cvijeta.

cvijeće_ruža_balkon_vrt_mini-ruže 

Kako odabrati savršenu posudu za gajenje ruže:

 

Mnogi griješe kada misle da je bilo koja saksija dobra za gajenje ruže. Istina je da nije bitno da li je saksija od terakote ili plastike, potrebno je samo da bude dovoljno velika i široka, sa mnogo rupa za lakšu drenažu zemljišta. Idalno bi bilo da je saksija visoka 50 cm i duboka do 40 cm.

 

Pravi savjet za njegu ruža:

Sadnicu ruže kupite do provjerenog uzgajivača. Navedite da vam je potrebna ruža koju ćete gajiti na balkonu. Izaberite zemlju za ruže, dobru saksiju i posadite svoju ružu.

 

Veoma je važno da ruža ima dovoljno sunca, ali i da je redovno zalivate - ali ne previše. Ne smije biti stalno u suhoj zemlji, ali ni u previše vlažnom zemljištu.

Lisne vaši, gljivice, virusne infekcije su samo neke bolesti koje mogu da naštete vašoj ruži. Prskajte ih sa odgovarajućim insekticidima i fungicidima kako biste spriječili ove probleme.

 

Uživajte u vašim ružama!

stil.kurir.rs

Vaša destinacija za najnovije modne trendove, horoskop, ukusne recepte, zdraviji i ljepši život i još mnogo toga jer #MItoTAKO