Jednostavni načini za uštedu vremena ujutro

 

dorucak_jutro_kafa_žurba_posao_vrijeme_ručak
Ah, jutarnja rutina… Vrijeme u našim životima kada mnogi od nas više puta pritišću dugme „odloži alarm“, i onda žurimo po kući u slijepoj panici, zar ne?

 

Ako ti ovo zvuči poznato, možda ćeš htjeti da saznaš više o jednostavnim načinima uštede vremena ujutru.

 

Isplaniraj svoju odjeću

Mnogi sati se mogu izgubiti probavajući kombinaciju za kombinacijom, da bi na kraju izabrali poznate favorite. Uz malo planiranja, uskoro možeš uštedjeti malo vremena ujutru. Sve što treba da uradiš je da pripremiš svoju odjeću prethodne noći, i više ne moraš da provedeš jutro brinući se o tome šta ćeš obući. Obavezno provjeri vremensku prognozu prije nego što odlučiš.

 

Izaberi jednostavan doručak

Naravno, bogati omlet ili francuski tost bi bilo divno doručkovati svako jutro, ali jesu li neophodni? Vjerovatno ne. Umjesto toga, odluči se za smoothie koji možeš napraviti noć prije, ovsenu kašu, ili zdjela jogurta i voća, samo su neke ideje za doručak koji te može pripremiti u potpunosti za radni dan i bez puno utrošenog vremena. Ako zaista trebaš pojednostaviti svoju jutarnju rutinu, onda je možda vrijeme da zgrabiš nešto što možeš jesti kada si za svojim stolom u kancelariji.

 

Nabavi tajmer za tuširanje

To su obično jednostavni pješčani satovi koje možeš držati na zidu kupatila, i mogli bi ti uštedjeti znatan dio jutarnje rutine. Pjevanje  omiljenih pjesama dok se tuširaš može biti odličan način da se razbudiš, ali tako ti ode pola sata. Ovi tajmeri nam obično daju četiri minute da uđemo i izađemo – taman dovoljno vremena da budemo sigurni da smo čisti i svježi za taj dan.

 

Spakuj ručak

Baš kao što pripremaš svoju odjeći, pakovanje  ručka veče prije savršen je način da uštediš nekoliko minuta ujutru. Možda neće biti mnogo, ali svi ti dodatni minuti mogu da posluže. Najbolji dio? Nošenje ručka od kuće obično znači da ćeš se odlučiti za zdravije opcije, i naravno, da uštediš novac.

 

Zadrži neizbježnu rutinu

Ne bi li maska za lice, piling cijelog tijela i sveukupna hidratantna krema bili sjajni svako jutro? Da, ali možda nisu potrebni. Jutro je za obavljanje osnovnih stvari, kao što je pranje zuba, nanošenje tonera i upotreba hidatantne kreme. Večeri mogu biti savršen trenutak da utoneš u svoju rutinu ljepote, kao čestitka za prolazak kroz dugi radni dan.

 

Iako je lako prošetati se kroz kuću izgledajući kao zombi dok obavljaš sve što je na jutarnjem popisu, to više ne mora biti slučaj. Dodatno vrijeme za ležanje u krevetu? To nam zvuči kao dobar posao.

ultra.ba

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...