Mladost je stanje duha, a ne tijela... Navike zrelih žena zbog kojih izgledaju mlađe

 

život_žene_duh_tijelo_zrele-žene_godine_mladost

Što smo stariji to više želimo da vratimo mladost, ali vrijeme ne možemo zaustaviti, a godine prolaze.

 

Nema te kozmetike koja može sakriti naše pravo stanje, međutim, zbog nekih navika zrele žene uspijevaju vješto sakriti svoje godine i izgledati mlađe nego što zaista jesu.

 

1. Preferiraju jednostavnost; Mnoge žene koje se ne žele pomiriti sa svojim godinama pribjegavaju raznim trikovima kako bi izgledale mlađe, ne samo u stilu oblačenja, već i u ponašanju, što često može izgledati odbojno.

 

Žena koja se ne boji pokazati svoje godine ponaša se drugačije. Ona je puna samopouzdanja, smirena je i nikada ne naglašava svoj autoritet. Ne dijeli savjete drugima, ne gleda na druge sa visine i ne traži da se prema njoj ponašaju kao prema kraljici.

 

Sa njom je lako komunicirati, pored nje se osjećate ugodno pa nećete ni primjetiti njenu zrelu dob.

 

2. Nikada se ne žali na svoje zdravlje; Zrela žena uvijek izgleda zivahno i puna je snage. I ona kao i svi drugi ima neke tegobe, ali ne zamara druge pričama o svojim problemima.

 

Ne žali se na bolove u zglobovima i na loš san, ne žali se na duge redove u bolnicama, a u razgovorima se nikada ne dotiče teme zdravlja.

 

3. Vodi zdrav život; Ova žena obožava duge šetnje, ustaje rano ujutro, vozi biciklo ili se bavi jogom. Takva dama ostaje aktivna i pokretna i sa 50 i 60 godina.

 

Ne voli sjediti kod kuće ispred televizora i radije svoje slobodno vrijeme provodi u prirodi.

 

4. Ne ogovara; U životu ima toliko zanimljivih stvari da se ona ne zamara tračevima. Odsustvo ove navike čini damu zanimljivijom i mlađom. Poštuje granice drugih i ne nameće svoje mišljenje.

 

 5. Ima svoje hobije; Žena kojoj oči sjaje kad radi ono što voli sigurno nije stara. Strast je čini mladom i privlačnom, a oči pune sjaja to samo potvrđuju. Mladost je stanje duha, a ne tijela. Iskren osmijeh, iskra u vašim očima, iskrenost i dobrota je ono što ženu čine mladom i privlačnom.

infpult.info

Vaša destinacija za najnovije modne trendove, horoskop, ukusne recepte, zdraviji i ljepši život i još mnogo toga jer #MItoTAKO