Kore od naranče možete iskoristiti na nekoliko načina

 

naranča_ljepota_zdravlje_savjeti_trikovi

Sigurno i vi poput većine nakon što ogulite naranču, koru bacite u smeće. Međutim, te kore se mogu iskoristiti za dosta stvari, pa zašto ne biste pokušali neke od njih...

 

Kore od naranče, kako otkriva Bright Side, mogu se iskoristiti, pa prije nego ih bacite u smeće pokušajte nešto od ovoga…

 

Izbjeljivanje zuba

 

Kad razmišljamo o tome šta znači imati sjajan osmijeh, prva misao obično su bijeli zubi. Narančine kore sadrže prirodni spoj nazvan limunska kiselina koji se često dodaje pasti za zube, a može vam pomoći da zube učinite biserno bijelima. Jednostavno svoje zube jednom sedmično istrljajte narančinom korom i isperite.

 

Sredstvo za čišćenje

 

Izrada vlastitog sredstva za čišćenje od narančine kore jednostavan je način da smanjite otpad i uštedite novac. Možete ga upotrijebiti za čišćenje prozora, ploča za kuhanje… Jednostavno u jednu bocu ulijte malo alkoholnog sirćeta i dodajte narančine kore. Smjesu držite u frižideru nekoliko sedmica i s vremena na vrijeme protresite.

 

Odbijanje insekata

 

Osušite malo narančine kore. Napunite bocu s raspršivačem vodom i dodajte joj osušene kore naranče. Poprskajte prostor kad god trebate!

 

Riješite se neugodnih mirisa

 

Jasno je da niko ne uživa u mirisu nogu, iako je to normalno i vrlo često. Još jedna izvrsna upotreba narančinih kora jeste stavljanje kore u svaku cipelu preko noći i uživanje u svježem mirisu citrusa ujutro dok oblačite cipele.

ljepotaizdravlje.ba

JOURNAL DE LUXE je popularan fashion, beauty & lifestyle web magazin. Svakog dana nove vijesti, savjeti i zanimljivosti.