Dermatolozi preporučuju zeleno povrće za ublažavanje nadraženosti kože

 

hlorofil_brokula_zeleno-povrće_njega-kože_dermatologija

Stručnjaci smatraju da bi konzumiranje puno zelenog povrća moglo smanjiti upalu i crvenilo na koži.

 

Poboljšanje kože možete dobiti ako napravite nekoliko jednostavnih promjena u načinu života, poput unosa dovoljno vitamina i smanjenja stresa.

 

Također, konzumiranjem velikih količina zelenog povrća možete smanjiti upalu i crvenilo. Doktor Muneeb Shah rekao je za Insider da prehrana bogata povrćem može dati bolje rezultate.

 

"Preporučujem ljudima da samo povećaju konzumaciju zelenog povrća poput brokule i špinata za bolji izgled kože", kazao je.

 

Ako jedete pravu količinu zelenog povrća, možete biti sigurni da ćete dobiti sav potrebni hlorofil. Shah pojašnjava da je povrće važno jer je biljna tvar antioksidant koji može smanjiti upalu i crvenilo.

 

Antioksidanti mogu pomoći koži da se brže popravi, što može smanjiti crvenilo ili otekline na licu, ali i ublažiti ožiljke od akni.

 

"Zbog svojih ljekovitih svojstava povrće uklopljeno u dobro uravnoteženu prehranu moglo bi izbijeliti ožiljke od akni zahvaljujući hlorofilu", rekao je dr. Shah.

klix.ba

JOURNAL DE LUXE je popularan fashion, beauty & lifestyle web magazin. Svakog dana nove vijesti, savjeti i zanimljivosti.