BBC najavljuje novi film o muzičarki Amy Winehouse

 

Amy-Winehouse_BBC_muzika_film_kultura_zabava

Dokumentarni film “Amy Winehouse: 10 Years On” pričaće se iz perspektive majke Janis, poznate muzičarke Amy Winehouse. BBC Two, emitovaće novi dokumentarni film, kojim će obilježiti deceniju od smrti Amy Winehouse.


“Ne osjećam da je svijet poznavao pravu Amy, onu koju sam odgojila i radujem se prilici da ponudim razumijevanje za nju, njeno porijeklo i dublji uvid u u stvarnu Amy”, rekla je njena majka Janis.


Janis ima multiplu sklerozu od 2003. godine i željela je snimiti dokumentarni film, prije nego što joj bolest “oduzme sjećanja na Amy”, navodi BBC. Janis je 2014. godine, izdala i knjigu o životu Amy – “Loving Amy: A Mother’s Story”.


Dokumentarac će takođe sadržavati intervjue s drugim članovima porodice i prijateljima slavne pjevačice, a osvrnuće se na njen život i karijeru, prije smrti 2011. godine. “Amy je bila istinska muzička ikona i ne bismo mogli biti ponosniji što smo pomogli onima, koji su najbliži Amy, ispričati njenu priču 10 godina nakon njene smrti”, rekao je Dov Freedman, izvršni producent filma.


Podsjetimo se, već postoji jedan dokumentarac “Amy”, a režiser tog dokumentarca Asif Kapadia 2015. godine, osvojio je Oscara za najbolji dokumentarac za svoj film – Amy. Porodica pjevačice ogradila se od tog dokumentarnog filma, nazvavši ga “propuštenom prilikom da proslavi život i talenat muzičarke, te da obmanjuje i sadrži neke osnovne neistine”. Mitch, otac pokojne Amy rekao je kada je gledao film: „Bilo mi je muka kad sam ga gledao prvi put. Amy bi bila bijesna. To nije ono što bi željela”.


Nadamo se da će novi dokumentarac “Amy Winehouse – 10 Years On” ispričati divnu priču, kakvu Amy i zaslužuje…

ultra.ba

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...