Ako želite da očistite organizam i budete fit, pripremite ovaj napitak!

 

cimet_mršavljenje_napitak_celer_ocistite-organizam_fit_tezina-u-stomaku_dijeta_visak-kilograma

Ako ga budete konzumirali umjesto doručka, ovaj napitak će vam pomoći da smršate.


Rijetko ko se ne suočava sa viškom kilograma ili osjećajem težine u stomaku, u nekom periodu svog života. Različite dijete i različiti režimi ishrane od strane nutricionista uvijek mogu da budu od pomoći, ali uz neka osnovna znanja možete i sami sebi da pomognete. Recimo sa zelenim napitkom.


Zeleno povrće ima antiinflamatorni efekat zbog prisustva cineola i linolne kiseline u svom sastavu. Celer je takođe poznat po svojim antiseptičkim i zarastajućim svojstvima. Liječi upalne bolesti usne šupljine, ublažava krvarenje desni. Smanjuje nivo holesterola i šećera u krvi. Sprečava stvaranje tromba, služi kao profilaksa i terapija anemije zbog visokog sadržaja gvožđa. Povećava lučenje enzima i poboljšava lučenje želučanog soka, stimulišući tako probavne procese. Poboljšava funkciju jetre.


Pokušajte da dodate listove celera u svoju ishranu što je češće moguće, a da bismo vam pomogli, predlažemo vam ovaj recept:


Sastojci:

·        1 veza listova celera

·        2 kašike soka od limuna ili limete

·        1 avokado

·        1 šolja filtirtane vode

·        1 šolja kockica leda

·        1 kašika meda


Priprema: Sve stavite u blender i miksajte dok se sve lijepo izmješa. Sipajte u čašu i pijte umjesto doručka ili užine.

elle.rs

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...