5 pravila za srećan i bolji život koja svako može da primjeni!

 

poruka-dana_sreća_sretan-život-pozitiva

"Ljudi su sposobni u bilo kom dobu svog života da ostvaruju svoje snove. Mogućnost ostvarenja snova je ono što čini život zanimljivim." (Paul Koeljo)

 

Kako bi naš život postao jedan ostvaren san ispunjen vibracijama pozitivne energije i iskrama sreće, nije potrebno da napravite nešto veliko, prisvojite nešto materijalno, niti napravite krupne korake... Važno je samo da budete svjesni ovog trenutka, baš sada, kada se život i događa.

 

Donosimo vam 5 malih i jednostavnih pravila koja, ako ih slijedite, mogu poboljšati vaš život i pomoći vam da uvijek i svuda pronađete sreću.

 

1. Živite u trenutku, dišite i osjetite prirodu

Budite svjesni svakog trenutka svog života. Postanite svjesni svog tijela, svakog udaha, izdaha, svojih misli. Više boravite u prirodi i učite da živite u skladu sa njom. Redovno šetajte i boravite u obližnjoj šumi, pored rijeke ili na livadi. Učite od prirode, jer ona ima tako puno toga da vam podari. Postanite svjesni svog disanja i osjetite da je život ono što se događa SADA i OVDE.

 

2. Širite ljubav i empatiju

Pomozite drugim ljudima - gledajte na život pomalo i iz tuđe, a ne samo iz svoje perspektive. Naučite da saslušate druge, pazite na riječi koje izgovarate u komunikaciji. Pokažite drugima saosjećanje, naklonost i ljubav. To će biti dovoljno da ispunite srećom svaki svoj dan.

 

"Moto života: obrisati svaku suzu sa svakog oka." – Mahatma Gandi

 

3. Budite zahvalni

Pogledajte oko sebe i osjetite šta je sve divio što imate u životu. Kada vam život donese oluje, ne fokusirajte se samo na ono što je negativno, već osjetite i šta je to dobro što ispunjava vaš život srećom i na čemu vrijedi da budete zahvalni. Ovo će vam pomoći da lakše prevaziđete brojne izazove. Kako biste se osvjestili i vježbali zahvalnost, probajte svakog dana da pišete dnevnik.

 

4. Budite svjestan potrošač

Budite svjesni šta kupujete, kome dajete svoj novac i kakav će efekat to što ste kupili ostaviti na našu planetu, ali i na vaše zdravlje i blagostanje. Zapitajte se da li kupnjom podržavate dobre priče ili možda eksploataciju (ljude, prirodu, životinje ...). Prije nego što nešto ubacite u potrošačku korpu, razmislite da li ste svoj novac dali nečemu ili nekome ko ga zaista zaslužuje.

 

5. Krećite se u skladu sa ritmom života

Budite otvoreni za nove i drugačije stvari. Život nam stalno donosi neke promjene, a ponekad su one nagle i potpuno neočekivane. Nemojte se plašiti novina, već ih prihvatite. Možda one na prvi pogled ne izgledaju kao nešto dobro, ali u svemu crnom, postoji i magija bijelog. Zagledajte se ispod površine i nastavite da se krećete u ritmu života.

 

"Sve što sam o životu naučio može se svesti na tri riječi: život ide dalje." – Robert Frost

Izvor: Lovesensa

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...