Vjesnike proljeća pretvorite u neodoljiv buket u domu

 

Nema ljepšeg osjećaja od mirisom okupanog doma, uz činjenicu da ste sami u prirodi ubrali i kreirali buket koji će u narednih nekoliko dana krasiti vaš interijer.


Laganom šetnjom kroz obližnju šumu ili šetnicu uz rijeku, tijekom ovih proljetnih mjeseci sigurno ćete naići i na prve vjesnike toplijih dana kao što su zumbuli, ljubičice, tratinčice, šafrani, tulipani i ostalo živopisno cvijeće.


Prekrasni mirisi i intenzivne boje glavna su karakteristika proljetnica. Priroda se budi i nudi zaista bogatstvo za sva čula.

bonjour-cvijeće-dom-proljeće-interijer-decor-buketi 

Cvjetne aranžmane u domu estetski lako možete kreirati i u nižim posudama ili vazama ukoliko ubrane proljetnice imaju kraće stabljike. To mogu biti i prozirne staklenke, stari čajnik ili vrč za mlijeko. Jednom takvom buketu dati će retro prizvuk i osvježiti policu ili noćni ormarić.

proljeće-cvijeće-dom-bonjour-journal-interijer-decor-buketi

U interijerima je sve popularniji trend i omotavanja posuda za cvijeće običnim, masnim ili novinskim papirom koji se decentno može svezati konopcem.

proljeće-cvijeće-dom-bonjour-journal-interijer-decor-buketi

Stari, točkasti lončić koji vjerno čuvate kao uspomenu od bake ili djeda, bit će odlično, vintage mjesto za vesele proljetnice. Također, porculanska posuda za umak može biti idealna za nisko, poljsko cvijeće koje na chic način možete postaviti na svoj radni stol.

proljeće-cvijeće-dom-bonjour-journal-interijer-decor-buketi

Minimalistički, cvjetni decor od tulipana ili visibaba, biti će odlična dobrodošlica na komadu namještaja smještenom na ulazu u vaš dom ili pak na prozorskoj dasci kako bi cvijeće dobivalo potrebnu dozu svjetlosti.

proljeće-cvijeće-dom-bonjour-journal-interijer-decor-buketi

Odvažite se i u danima vikenda zaputite na mjesta za koja znate da u proljeće obiluju cvijećem, uberite ih što više i njima unesite pozitivnu energiju za novi radni tjedan.

proljeće-cvijeće-dom-bonjour-journal-interijer-decor-buketi

Ukoliko vam nedostaje ideja kako dekorirati jedan DIY  buket od sezonskog cvijeća, sigurni smo da ćete inspiraciju pronaći u prvom izlasku u prirodu i samom pogledu na prekrasni krajolik.


Tekst: Ana Bošnjak                                                                                                                       Piše: bonjour.ba

JOURNAL DE LUXE je popularan fashion, beauty & lifestyle web magazin. Svakog dana nove vijesti, savjeti i zanimljivosti.