5 jednostavnih savjeta za zdravlje kože ovog proljeća

 

proljeće-njega-kože-lice-kreme-hidratacija-piling-masaža-ljepota

Ptičice cvrkuću, priroda se budi i naša koža treba primjerenu njegu za toplije dane u kojima smo više na otvorenom i izloženi suncu, ali i vjetru.


U nastavku pročitajte kako se pripremiti za promjenu godišnjeg doba i osigurati zdravlje svoje kože:


1. Napravite dobar piling kože

Prvi korak na putu do sjajne kože započinje pilingom kojim ćete skinuti stare stanice kože. Iako se stanice kože neprestano obnavljaju, teška zimska odjeća je možda spriječila mrtvu kožu da se učinkovito skine. Najbolji način za piling kože je vruća kupka i piling cijelog tijela pomoću jakog, ali nježnog sredstva za piling. Odradite piling cijeloga tijela, posebno onih mjesta koja su sklona gruboj koži - koljenima, laktovima, stopalima, rukama i leđima.


Imajte na umu da je većina sredstava za piling tijela pregruba za upotrebu na licu. Za lice birajte posebne proizvode za piling nježnije kože. Uvijek nakon pilinga nanesite kvalitetnu hidratantnu kremu kako biste nahranili svoju svježu kožu!


2. Dobro se hidrirajte

Bez obzira tražite li savjete za prehranu, kvalitetan trening ili zdravlje kože, uvijek ćete naići na uputu: unosite dovoljno tekućine. Voda je potrebna organizmu za pravilno funkcioniranje, a upravo je koža naš najveći organ. Što više vode pijete, manja je opasnost da će vam koža biti suha i prhutava.


3. Nanesite kremu za sunčanje, čak i za oblačnih dana

Kreme za sunce nisu samo za ljeto i boravak na plaži. Čak i tijekom oblačnih dana možete biti izloženi štetnim UV zrakama koje oštećuju našu kožu. Izaberite kvalitetni hidratantnu kremu sa zaštitnim faktorom i osigurajte zaštitu svoje kože.


4. Redovno jedite svježe voće i povrće

Kad govorimo o hidrataciji, uz redovan unos vode, konzumacija svježeg voća i povrća također doprinosi pojačanom unosu tekućine. Uz to, vitamini i minerali koje nalazimo u ovim namirnicama dodatno jačaju kožu i daju joj lijep izgled.


Voda pomaže vašoj koži da zadrži elastičnost, što znači da može pomoći u borbi protiv znakova starenja. Izvrsna hrana za zdravu kožu uključuje salatu, brokulu, grejp, mrkvu, jabuke i lubenicu. Studije su potvrdile da su agrumi posebno korisni za zdravlje kože.


5. Vježbajte

Fizička aktivnost poboljšava cirkulaciju što osigurava veće dopremanje kisika po cijelom tijelu i zdravije tjelesne stanice. Stoga, odaberite aktivnost koju volite, bez obzira hoće li to biti šetanje sa psom, vožnja bicikla, joga, nogomet ili fitness i budite redovni. Već samo 30 minuta aktivnosti na dan bit će dovoljno za vaše ukupno zdravlje, pa tako i zdravlje vaše kože.


Dani sve su topliji pa i naša koža doživljava promjene i, baš kao i priroda, traži buđenje i novo rađanje. Slijedite ove jednostavne savjete koje smo donijeli, a za sve detaljnije upute i posebnosti po različitim tipovima kože, posavjetujte se s dermatologom.

 

Autor: Zorana Jagodić, gl.urednica fitness.com.hr

JOURNAL DE LUXE je popularan fashion, beauty & lifestyle web magazin. Svakog dana nove vijesti, savjeti i zanimljivosti.