Smoothiji koji promoviraju gubitak kilograma

 

DORUČAK-GUBITAK_KILOGRAMA-HRANA-OBROK-POSLIJE-VJEZBANJA-POVRĆE-RUCAK-SMOOTHIE-UZINA-VECERA-VOĆE-ZDRAVLJE

Važno je da jedete dovoljno dok pokušavate izgubiti kilograme. Doručkujte, ručajte i večerajte, također uvedite i užinu između obroka kako bi se vaš metabolizam održao. Kada naporno i dugo radite, prilično je teško jesti redovno i zdravo, no kada nemate vremena umjesto jela iz obližnjeg restorana, odaberite smoothie. Smoothie je zdrav obrok koji sadrži toliko mnogo zdravih sastojaka.

 

Superfood Smoothie

Superfood smoothie sadrži sve u sebi što biste željeli u jednom obroku – grčki jogurt za proteine i probiotike, špinat za željezo, bananu za kalijum, borovnice kao antioksidante i đumbir koji pomaže prilikom probave.

 

Smoothie od kelja i narandže

Ako tražite laganiji smoothie, onda je ovo taj. U organizam ćete unijeti finu porciju zelenila, vlakana i kalija, a uz to ćete izbjeći sve prerađene šećere.

 

Superfood, jagode i goji bobice

Zasladite svoj smoothie prirodno jagodama i goji bobicama koje će uraditi čudo za vaše zdravlje.

 

Smoothie od špinata i manga

Odlična je ideja dodati špinat u smoothije jer ima blag okus, ali ozbiljno je hranjiv. Uparite ga sa mangom, bademima i bademovim mlijekom za doručak koji će vam dati energiju.

 

Avokado i kruška

Ako želite izgubiti kilograme, avokado vam može pomoći. Pun je zdravih masnih kiselina, koje su vrlo važne u ishrani za gubljenje kilograma.

 

Veganski smoothie od avokada i špinata

Niste raspoloženi za voće? I dalje možete uživati u dobrom smoothiju. Veganski smoothie od avokada i špinata sadrži samo avokado, špinat, bademovo mlijeko i zaslađivač po vašem izboru.

 

Divlje borovnice, menta i sjemenke lana

Sjemenke lana su nutritivna elektrana, stoga ih svakako dodajte u svoju ishranu. Probajte ovaj smoothie i unesite veliku količinu vlakana i antioksidanata u svoj organizam.

 

Mango, cimet i bosiljak

Mango i cimet su vrlo moćna kombinacija. Mango je pun vitamina A i C, te vlakana i pomaže u probavi. Cimet je pun antioksidanata i smanjuje nivo holesterola.

 

Mango i Lassi Smoothie

Kremasti smoothie koji sadrži grčki jogurt, cimet, kardamom, odnosno antioksidante.

 

Proteinski smoothie od badema

Bademi su odlična grickalica. Sadrže vlakna, proteine i zdrave, masne kiseline, a sve to će vas držati sitim duže vremena. Kombinirajte ih sa bananama, jabukama i bademovim mlijekom.

 

Zeleni Smoothie

Svaki sastojak u ovom zelenom smoothiju pomaže u gubitku kilograma. Odličan je napitak poslije vježbanja ili kao doručak.

 

Smoothie sa jabukama, cimetom i kokosom

Ovaj smoothie pun je superhrane bez dodatnih zaslađivača.

 

Čokoladni banana smoothie

Sladak i kremast doručak. Smoothie je sladak zbog banane, kikiriki putera, kakaa i cimeta toga je odlično jutarnje jelo.

soeursmagazine.com

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...