Poznati glumac Gerard Depardieu optužen za silovanje i seksualno zlostavljanje

 

Francuski-glumac-Gerard_Depardieu-silovanje-seksualno-uznemiravanje

Francuski glumac Gerard Depardieu optužen je za silovanje i seksualno zlostavljanje, izjavio je sudski izvor za AFP u utorak, u posljednjem u nizu takvih navoda protiv uglednih ličnosti u Francuskoj.


Depardieu, jedan od najslavnijih glumaca svoje generacije, optužen je za seksualno zlostavljanje i silovanje glumice u dvadesetim godinama u 2018.


Početna istraga optužbi o silovanju protiv 72-godišnjeg Depardieua povučena je zbog nedostatka dokaza. Ona je, međutim, ponovo pokrenuta prošlog ljeta, vodeći do podizanja optužbi u decembru, saopćio je pravosudni izvor.


Glumica optužuje Depardieua da ju je silovao i seksualno zlostavljao u svom domu u Parizu u dva navrata u augustu 2018. godine.


Depardieuov advokat Herve Temime izjavio je za AFP da glumac, koji je na slobodi ali je pod sudskim nadzorom, "u potpunosti odbacuje sve optužbe".


Sudeći po izvoru bliskom slučaju, Depardieu je prijatelj glumičine porodice.


U nekim izvještajima se sugeriralo da su Depardieu i glumica probali scenu pozorišnog komada, ali je izvor kazao da "ničeg profesionalnog nije bilo u tom kontaktu".


Glumičina advokatica, Elodie Tuaillon-Hibon, izjavila je za AFP kako se nada da će "privatna sfera njene klijentice biti ispoštovana" dok se slučaj razvija.


Osim što je superzvijezda u svojoj domovini, Depardie je jedan od najpoznatijih francuskih glumaca širom svijeta.
klix.ba

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...