4 savjeta uz koje će tvoj trepavice biti bujne, sjajne i zdrave

 

make_up-make_up_factory-make_up_turtorial-trepavice-sminkanje

Bujne raskošne trepavice san su mnogih žena, no koliko zapravo vremena posvećujemo ovom dijelu našeg lica? Primjerice, sklone smo sate i sate provesti u pretraživanju, a potom i iskušavanju, proizvoda i tretmana koji će našoj kosi podariti željeni sjaj i mekoću. S druge strane, brigu o trepavicama mahom svedemo na odabir najbolje maskare koja će im podariti toliko željeni volumen.

 

Sasvim je normalno tijekom dana izgubiti od 1 do 4 trepavice, a kako starimo one postaju sve kraće, svjetlije i tanje. Stoga, što bolje paziš na njih, to će one izgledati bolje. A ovo su postupci koje bi učestalo trebala provoditi:

 

1. Ukloni maskaru

Iznimno je važno detaljno ukloniti naslage osušene maskare jer one mogu uzrokovati slabljenje trepavica i dovesti do pretjeranog ispadanja. Također, važno je biti izuzetno nježan prilikom skidanja šminke jer nagli pokreti mogu slomiti trepavice  i uzrokovati iritaciju oka. Nakon što blazinicu natopiš sredstvom za skidanje šminke ostavi je na oku neko vrijeme, a potom laganim potezima ukloni omekšale ostatke šminke. Pritom izbjegavaj trljanje kapaka i čupanje zgrušanih ostataka maskare jer ćeš ovim postupcima sigurno oštetiti trepavice.

 

2. Spriječi blokiranje očnih žlijezda

Nakon što si uklonila ostatke šminke uzmi čisti jastučić te ga polako gurni prema liniji trepavica na gornjem kapku. Zatim, drugom čistom blazinicom to isto učini prema donjoj liniji trepavica. Naše oči imaju stotine sitnih žlijezda na kapcima koje podmazuju površinu oka. Njihovim čišćenjem se sprječava moguće začepljene i iritacije okolnog područja. Primjerice, blefaritis je upala rubova očnih kapaka koja direktno zahvaća folikule trepavica, što uvelike utječe na njihov razvoj.

 

3. Koristi serume

Kako bi pospješila izgled i teksturu svojih trepavica možeš koristiti različite specijalizirane serume i prirodna ulja, a jedno od najuspješnijih u ovom području zasigurno je ricinusovo. Osim što sjajno djelu je na oporavak tanke i oslabjele kose može učiniti i čuda za tvoje trepavice.

 

4. Odmor od dodataka

Činjenica da zbog pandemije koronavirusa sve više vremena moramo provoditi kod kuće za nas u ovom slučaju može biti i prednost. Mali predah od svakodnevnog nošenja maskare može se pozitivno odraziti na stanje tvojih trepavice, posebno ako si ljubiteljica onih vodootpornih. Također, još jednom te podsjećamo kako je od iznimne važnosti redovito mijenjati proizvode koje nanašamo na trepavice i oči jer proizvodi kojima je istekao rok trajanja mogu nanijeti više štete nego koristi. Isto pravilo vrijedi i za ekstenzije te umjetne trepavice - odmor od njih je ponekad prijeko potreban za obnovu prirodnih vlasi!

 miss7.24sata.hr

JOURNAL DE LUXE... AUTENTIČAN. PROVOKATIVAN. PRIČA ZA SEBE!