Za ljubitelje čokolade, pistacija i marcipana: Recept za praline po uzoru na Mozart kugle!

 

recepti-desert-marcipan-kuglice

Donosimo vam recept za praline po uzoru na čuvene Mozart kugle iz Salzburga koje će se svidjeti svim ljubiteljima čokolade, pistacije i marcipana. Dobar tek!


Sastojci za 30-ak kuglica:

·        500 g marcipana

·        100 g pistacije (nezasoljene)

·        100 g čokoladnog namaza po želji

·        150 g tamne čokolade

·        4 žlice vrhnja za šlag


PRIPREMA KUGLICA:

Otprilike sat vremena prije pripreme kuglica čokoladni namaz stavite u plastičnu posudicu pa zatim zamrznite.

Pistaciju sameljite nasitno. Rukama malo razradite marcipan pa u njega umiješajte mljevenu pistaciju. Mijesite dok ne dobijete čvrstu i glatku smjesu. Rukama oblikujte manje kuglice, položite ih na pladanj i potom stavite u hladnjak na 15 minuta da se malo ohlade.

U svakoj kuglici napravite palcem malu rupicu, u nju stavite malo smrznutog čokoladnog namaza i potom prstima opet zatvorite kuglicu pomoću marcipana i oblikujte je.

Kada napunite sve kuglice, stavite ih u zamrzivač na sat vremena.

Tamnu čokoladu natrgajte na kockice i stavite u posudu, prelijte vrhnjem pa potom rastopite na pari ili laganoj vatri uz miješanje. Pustite da se malo ohladi.

Uzmite jedan štapić za ražnjić, na njega nabodite kuglicu koju ćete potom uroniti u čokoladu i zatim pomoću drugog štapića položiti na pladanj obložen masnim papirom za pečenje ili rešetku. Kuglice stavite u frižider na hlađenje sve dok se čokolada ne stisne.

Ohlađene i stisnute kuglice možete staviti u male ukrasne papirnate kalupe za praline. Kuglice obavezno držite u hladnjaku.

Piše: zadovoljna.hr

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...