Što se događa u tijelu ako pijete smoothie od ananasa i kurkume?

 

ananas-kurkuma-zdravlje-smoothie

Zdravstvene koristi ananasa i ljekovita svojstva kurkume izrazito su dobra, pogotovo u kombinaciji. Osim zdravlju, ovaj smoothie pogodovat će vašim okusnim pupoljcima. Ovaj smoothie ima niz zdravstvenih pogodnosti.


Olakšava gripu i prehladu

Kurkuma ima antioksidativna i antibakterijska svojstva koja djeluju u obnovi imunološkog sustava. Ananas je bogat izvor vitamina C koji je neophodan u borbi protiv virusa. Ovaj smoothie razrjeđuje bronhijalnu sluz što olakšava kašalj uzrokovan prehladom.


Jača kosti

Prema istraživanjima, šalica ananasa nadoknađuje 73% tjelesne potrebe za manganom koji je jedan od najvažnijih hranjivih tvari za održavanje i izgradnju čvrstih kostiju.


Ublažava artritis

Kurkuma je prirodni analgetik zahvaljujući kurkuminu koji djeluje kao ibuprofen za ublažavanje boli kod pacijenata koji boluju od artritisa. Ananas ima protuupalna svojstva što je djelotvorno za ublažavanje artritisa i bolova u zglobovima.


Pomaže probavi

Bromelain u ananasu pomaže regulirati sekret u gušterači. Kurkuma potiče probavu i oslobađa žuč što je neophodno za zdrav probavni sustav.


Poboljšava san

Kurkuma može ublažiti depresiju, anksioznost i potaknuti san.


Čuva zdravlje zubi

Ovaj smoothie je izvrstan u borbi protiv zubobolje jer sadrži antibakterijska svojstva. Ananas također pomaže u jačanju zubnog mesa.
centarzdravlje.hr

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...