Šta se nosi za dobru sreću, a šta privlači lošu?

 

fashion

Postoje raznovrsne veze između načina oblačenja i sujeverja, a mi vam donosimo najzanimljivije…

 

1. Nošenje odeće naopako

Ako slučajno obučete nešto naopako, neko će vam reći da će vas pratiti baksuz, ali mnogi misle i da bi ovaj dan morao da vam bude srećan!

 

Isto važi i za čarape. Nenamerno oblačenje čarapa naopako smatra se dobrom srećom. Takođe ih onda morate tako nositi celi dan da bi se sreća ostvarila.

 

2. Dugmad na odeći

Neparan broj dugmadi na odeći trebalo bi da vam donese posebnu sreću.

 

Zanimljivo je da davanje i primanje dugmadi simbolizuje dugotrajno prijateljstvo, a još jedno praznoverje vezano za dugmad je to da, ako pronađete dugme, treba ga uzeti i staviti u džep jer je ono onda znak vaše dobre sreće.

 

Osim dugmeta, dobru sreću bi trebalo da vam donese i omiljena srećna kovanica u džepu. Međutim, ko od nas ima „srećnu kovanicu“?

 

3. Nošenje odeće s tačkicama

Ovo je jedno od najstarijih praznoverja vezanih za garderobu, a poznato je u različitim delovima sveta. Naime, smatra se da nošenje odeće s tačkicama privlači bogatstvo. Tako mali okrugli oblici zapravo predstavljaju mnoštvo kovanica koje će se uskoro naći na vašem bankovnom računu.

 

4. Nošenje plave odeće

Neki smatraju da je plava srećna boja koja privlači uspeh.

 

Nebo je plave boje i nošenje odeće u toj boji simbolizuje pogled prema gore, odnosno pogled prema bezbrojnim mogućnostima.

 

Takođe, poznato je i „pravilo“ da mlada na dan venčanja treba nositi nešto plavo za sreću.

 

5. Nošenje cipela

Kada se pertle na vašoj obući uporno odvezuju, iako ste ih već nekoliko puta dobro zavezali, znači da ćete dobiti dobre vesti poštom.

 

Stavljanje cipela na sto ili na krevet znači lošu sreću i možete očekivati da ćete se uskoro posvađati s nekim.

 

Prema praznoverju, ako vam partner pokloni par obuće, vaša zajednička budućnost postaje upitna. Naime, to zapravo znači da vaš partner želi da odšetate iz veze, mada ne verujemo da bi vam poklanjao cipele ako želi da raskinete!

 

Jednom u životu treba donirati par cipela osobi kojoj je to potrebno. Prema jednoj staroj izreci, ako to ne učinite, u idućem životu hodaćete bosi.

zenskikutak.rs

JOURNAL DE LUXE... AUTENTIČAN. PROVOKATIVAN. PRIČA ZA SEBE!