Oprah Winfrey: 4 životne mudrosti jedne od najuspješnijih žena na svijetu

 

Oprah_Winfrey-životne-mudrosti

Medijska poduzetnica, voditeljica planetarno popularnog talk show-a, glumica, producentica i prije svega – filantrop – Oprah Winfrey je pravi primjer ostvarenja Američkog sna. Sa ili bez njezine skromne pozadine, Oprahina postignuća su zaista nadahnjujuća. „Najhrabrije djelo koje svi moramo napraviti”, rekla je, “jest imati snage riješiti se svoje prošlosti kako bismo mogli živjeti svoje snove.” I tako je i napravila. Uz to, u pomoć su joj pristigla 4 načela kojih se čvrsto drži.


1. Zahvalnost je sve

Oprah čvrsto vjeruje u ideju da se sve što želite može postići ako izrazite zahvalnost – da vam znanje na kojem ste zahvalni može pomoći u donošenju ispravnih odluka i pronalaženju uspjeha u poslu i životu. “Iz osobnog iskustva znam da poštovanje prema onome što se pojavi u vašem životu mijenja vašu osobnu vibraciju. Zračite i stvarate više dobrote za sebe kad ste svjesni svega što imate i ne usredotočujete se na ono što nemate.”


2. Meditacija barem jednom dnevno

Brigu o sebi stavlja na prvo mjesto prioriteta, unatoč rasporedu zbog kojeg bi se većina nas srušila od iscrpljenosti. „Svakim danom postajem sve bolja u onome što činim za svoje tijelo, um i duh. Transcendentalna meditacija (tm) jedna je od najvažnijih stavki tog popisa. Dajem si zdravu dozu opuštajućeg vremena barem jednom dnevno“.


3. Zakon privlačnosti

Oprah također vjeruje u zakon privlačnosti – ako možete vjerovati, vizualizirati i raditi za nešto, to možete i privući. Jedno od ključnih učenja ovog vjerovanja jest da su naše misli i postupci naši vlastiti, a ako ostanemo pozitivni i vizualiziramo svoje snove i ciljeve, vjerojatno ćemo te stvari privući u svoj život. S Oprah kao našom inspiracijom, mislimo da ovo svakako vrijedi probati.

4. Stvaranje prilika

Oprah je uspjela nadahnuti toliko ljudi jer je neprestano vjerovala u sebe i u dobro drugih. Također se ne shvaća previše ozbiljno, što može biti neobična osobina kod vrlo uspješnih ljudi.


Istinska “influencerica”

2007. godine magazin Vanity Fair o njoj je napisao: “Oprah Winfrey vjerojatno ima veći utjecaj na kulturu od bilo kojeg sveučilišnog predsjednika, političara ili vjerskog vođe, osim možda pape.” Zasluženo, predsjednik Barack Obama uručio joj je predsjedničku medalju za slobodu 2013. godine, najveću civilnu čast u SAD-u. Sa svojim postignućima, Oprah je žena kojoj se zaista istinski divimo.
naturala.hr

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...