Rihanna na udaru kritika zbog korištenja hadisa na svojoj reviji “Savage x Fenty”

 

rihanna-revija-moda

Bijesni korisnici društvenih mreža zahtijevaju da se Rihanna izvini svim muslimanima nakon što je pjesma koju je puštala na svojoj reviji donjeg veša sadržavala sveti tekst hadis.


Na Twitteru je osvanuo video na kojem manekenke nose komade iz njene kolekcije Savage x Fenty, dok se u pozadini vrti pjesma “Doom” londonske producentice Coucou Chloe, koja sadrži hadis, piše Independent.


Riječ je o tekstu koji je, prema vjerovanju muslimana, izgovorio Muhammed.a.s. tokom svog života. Pjesma “Doom” govori o sudnjem danu, stoga mnogi smatraju kako nikako nije bila prikladna za ovu manifestaciju.

Iako je pjesma na reviji ubrzana pa je hadis teže prepoznati, oni koji ga poznaju shvatili su brzo o čemu je riječ.


“Riječi ne mogu opisati koliko sam kao musliman razočaran što je Rihanna pustila manekenke da plešu na hadis. To su svete riječi, ne možeš ih koristiti na reviji donjeg veša. Kao musliman duboko sam uvrijeđen ovime, ovo je sramotno i jadno. Svi oni koji nisu muslimani, a brane Rihannu trebaju se naučiti poštovati sve vjere i skupiti hrabrosti da progovore o tome što je loše”, jedan je od brojnih komentara.
zene.ba

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...